<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bestiller to nybygg – landet kjempekontrakter

For første gang investerer MPC Container Ships i nye skip. Samtidig har rederiet inngått en rekke flerårige kjempekontrakter.

Publisert 31. mars 2022
Oppdatert 31. mars 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 245 ord
SKUMMER FLØTEN: MPC Container Ships tjener rått på dagens skyhøye rater for containerfrakt. Avbildet er MPC-skipet «AS Selina». Foto: ShipSpotting.com

 

Containerrederiet MPC Container Ships' forretningsmodell har vært å kjøpe brukte skip da markedet var på bunn og deretter dra nytte av en oppsving i sektoren. 

Nå kan det se ut som at rederiet staker ut en ny kurs ved å bestille to nybygg med miljøvennlig design fra det sørkoreanske verftet HJ Shipbuilding & Construction. 

Skipene, begge med en lastekapasitet på 5.500 TEU, er ventet å bli levert i tidlig 2024 og koster 72,2 millioner dollar hver – vel 631 millioner kroner etter dagens vekslingskurs.

Fartøyene vil ved levering påbegynne en syvårig timecharter-kontrakt med det New York-noterte rederiet ZIM Integrated Shipping Services til en dagrate på 39.000 dollar dagen.

De anslåtte inntektene på 178 millioner dollar i perioden er ventet å dekke kontraktsprisen for de to nye skipene.

– Transaksjonen øker utbyttepotensialet fra 2024, uten å påvirke de ventede utbyttene fra den nåværende flåten, kommenterer konsernsjef Constantin Baack.

Milliardkontrakter

Rederiet har i tillegg inngått fem nye kontrakter om utleie av skip de seneste ukene, inkludert fire flerårige slutninger som sikrer oppdrag til 2027, til det som omtales som «veldig gunstige rater».

De nye kontraktene er ventet å bidra med driftsinntekter på 220 millioner dollar, tilsvarende 1,92 milliarder kroner. Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) fra kontraktene ventes å bli 180 millioner dollar i perioden, eller rundt 1,57 milliarder kroner.

Fjoråret var et ekstremt sterkt år i containerskipsmarkedet og MPC Container Ships steg hele 288 prosent på børsen. Hittil i år er totalavkastningen på 37,7 prosent etter en kursoppgang på 5,7 prosent torsdag ettermiddag.