<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ser 34 prosent oppside i Fredriksen-aksje

Golden Ocean har gitt enorm avkastning det siste året. Håvard Sjursen Lie ser ingen grunn til å trå på bremsene. 

Publisert 9. mai 2022 kl. 17.29
Oppdatert 9. mai 2022 klokken 17.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 201 ord
GOD HEDGE: Analytiker Håvard Sjursen Lie i Danske Bank mener John Fredriksens Golden Ocean er en gode inflasjonshedge.  Foto: Finansavisen

 

Golden Ocean har gjort John Fredriksen minst 6,1 milliarder kroner rikere på bare ett år. De siste 12 månedene har totalavkastningen inkludert utbytter vært på hele 128 prosent. Siden nyttår har aksjen steget 55 prosent.

Nå drar Håvard Sjursen Lie i Danske Bank opp kursmålet på Fredriksen-aksjen til 165 kroner pr. aksje fra tidligere 135 kroner pr. aksje. Han opprettholder kjøp.

– I det nåværende miljøet med høy inflasjon, tror vi at Golden Ocean tilbyr en god hedge, gitt stigene stålverdier, nybyggpriser og eiendelsverdier. Vi estimerer en direkteavkastning gjennom utbytter på 17 og 11 prosent for 2022 og 2023, sier Lie.

Spår Fredriksen-rakett ytterligere opp
Quantafuel rapporterte om Proof of Concept mandag, men Nordea Markets-analytiker Elliot Jones lar seg ikke imponere. John Fredriksens Golden Ocean spås opp tross et utfordrende marked. Teodor Sveen-Nilsen i SpareBank 1 Markets er ute med ny sektoroppdatering på oljeaksjer.

Danske-analytikeren oppjusterer sine estimater for første og andre kvartal på grunn av faste rater i Panamax-markedet, ifølge TDN Direkt. Han oppjusterer også estimatene for tredje og fjerde kvartal på høyere forventinger i Capesize-segmentet.

– Regnsesongen i Brasil er i ferd med å ta slutt og jernmalmlagrene i Kina krymper. Med en kinesisk regjering som er støttende til økonomisk stimulans for infrastrukturprosjekter, bør dette støtte Capesize-markedet i månedene fremover, noe vi ser tegn til, skriver Lie i analysen ifølge TDN Direkt.

I tillegg til den vanlige Capesize-handelen fra Brasil til Kina, ser Lie også et godt marked for kull fra Australia til den vestlige delen av verden.