<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fearnley Securities venter forbedring – mandag kommer tallene

Analytikerne i Fearnley Securities venter ytterligere forbedringer fra verdens største produkttankrederi, ettersom mer av kvartalet nå vil bli booket på betydelig høyere rater.

Publisert 20. mai 2022 kl. 14.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 235 ord
LEGGER FREM TALL: Mandag legger Hafnia frem tallene for første kvartal. Hafnia Tankers

 

Fearnley Securities venter at brorparten av fokuset vil være på utsiktene for andre kvartal, når Hafnia, verdens største produkttankrederi, rapporterer sin førstekvartalsrapport mandag.

«Hafnia har allerede gitt guiding for rundt 50 prosent av kvartalet, men vi venter ytterligere forbedringer ettersom mer av kvartalet nå vil bli booket på betydelig høyere rater», skriver analytikerne.

Som en referanse skriver meglerhuset ifølge nyhetsbyrået at om lag 44 prosent av MR-dager er dekket på cirka 22.000 dollar pr. dag, mens ratene har vært over 40.000 dollar pr. dag siden guidingen ble gitt 4. mai. 

«Mye av det samme gjelder for andre segmenter, spesielt LR2 hvor dagens rater holder på å trenge gjennom 60.000 dollar pr. dag mot guidingen på 26.500 dollar pr. dag for cirka 60 prosent av dagene», skriver meglerhuset.

– Sterkeste noensinne

Mens markedet for oljetankere, som leverer råolje til raffineriene, fortsatt er svakt, så er markedet kruttsterkt for produkttankere som henter de raffinerte produktene fra de samme raffineriene.

– Det vi ser i øyeblikket er noe av det sterkeste produkttankmarkedet vi noensinne har hatt, sier konsernsjef Mikael Skov i Hafnia, som er verdens største produkttankrederi.

Hafnia Limited

 
  • Singapore-registrert rederi og verdens største eier og operatør av produkttankere med en flåte på 247 skip hvorav 149 egeneid inkluder nybygg.
  • Dagens inkarnasjon av rederiet oppstod gjennom sammenslåingen av Hafnia Tankers og BW Tankers i 2019.
  • Notert på Oslo Børs siden november 2019 men ligger under BW Group-paraplyen.
  • Har en markedsverdi på 12,8 milliarder kroner.