<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hamstrer enda flere aksjer i Euronav

Kampen om Euronav er langt fra over. Nå jobber John Fredriksens Frontline med en avtalestruktur og kjøper seg samtidig opp i det belgiske rederiet.

    Publisert 28. mai 2022 kl. 13.01
    Oppdatert 28. mai 2022 klokken 13.03
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 246 ord
    GIR SEG IKKE: Den belgiske rederfamilien Saverys og John Fredriksen kniver om kontrollen i Euronav. Foto: Reuters

     

    Rederfamilien Saverys vant ikke frem med sitt forslag til styresammensetning på Euronavs generalforsamling i Antwerpen i Belgia. Men det betyr ikke at kampen om kontrollen i selskapet og den planlagte sammenslåingen med John Fredriksens Frontline er over.

    Tidligere denne uken flagget Saverys og CMB - Compagnie Maritime Belge - en eierandel på 19,6 prosent i Euronav. Men her vil ikke John Fredriksen vil ikke være noe dårligere:

    Frontline har blitt enig om å kjøpe vel 5,95 millioner aksjer i Euronav, tilsvarende 2,95 prosent av utestående aksjer. Det er de første aksjene Frontline eier i rederiet.

    Aksjekjøpet ble gjort i private forhandlinger med «visse aksjonærer» i Euronav. I bytte får aksjonærene aksjer i Frontline, til et bytteforhold på 1,4 Frontline-aksjer pr. Euronav-aksje.

    Jobber med avtalestruktur

    John Fredriksen eier vel 12 prosent i Euronav gjennom sine private selskaper. Inkluderer man Frontlines eierandel, vil eierandelen være i underkant av 15 prosent.

    Det var 7. april i år at det ble kjent at Frontline og Euronav planlegger en sammenslåing av de to tankselskapene. 

    Frontline og Euronav jobber nå med å finne en passende avtalestruktur og sluttføre due diligence-prosessen. 

    «Dette kan inkludere et frivillig byttetilbud av Frontline for Euronav-aksjer som et første steg, og Frontline vil deretter vurdere å sette minsteaksept så lavt som 50,1 prosent, inkludert aksjer allerede eid av Frontline,» heter det.

    Frontline skriver ellers at de to selskapene har identifisert betydelige drift- og adminstrasjon-synergier, og mange av disse kan adresseres parallelt med stegene mot en full sammenslåing.