<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Betaler nytt utbytte

Tankrederiet American Shipping Company fortsetter å betale kvartalsutbytter. Det gir en direkteavkastning på 11,75 prosent.

Publisert 23. aug. 2022
Oppdatert 23. aug. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 218 ord
SUBSEA NESTE: Konsernsjef Pål Lothe Magnussen i American Shipping Company. Foto: Christer Teigen

 

American Shipping Company fikk et normalisert EBITDA-resultat på 20,9 millioner dollar i andre kvartal, mot 21,4 millioner dollar samme periode året før.

Selskapet hadde et resultat før skatt på 4,1 millioner dollar i kvartalet, ned fra 4,9 millioner i andre kvartal foregående år.

Driftsinntektene endte på 22 millioner dollar, mot 21,9 millioner dollar samme periode året før.

Styret har besluttet å betale et kvartalsutbytte på 0,12 dollar pr. aksje. Med dagens vekslingskurs og en aksjekurs på 40 kroner gir dette en direkteavkastning på 11,75 prosent på årsbasis.

Meglerhuset Clarksons Securities opprettholder sin kjøpsanbefaling på aksjen etter resultatfremleggelsen tirsdag. Samtidig økes kursmålet fra 47 til 50 kroner.

Offshore neste

«Ettersom vår eksisterende flåte forblir fullt ut på kontrakter i et Jones Act-tankmarked som har hentet seg inn utover nivåene før covid, rapporterer vi stabile økonomiske resultater for kvartalet. To av tre produkttankskip som ble tilbakelevert til oss i desember har gått inn på nye kontrakter til forbedrede rater, og vi jobber aktivt med alternativer for det tredje fartøyet», skriver selskapet i rapporten. 

«I tillegg er vi spente på det annonserte oppkjøpet av subseafartøyet «Normand Maximus», som vi tror vil være et innvannende og verdifullt tillegg til vår flåte. Det nåværende momentet i offshoretjenestemarkedet er sterkt og utsiktene lovende, noe som gjør oss trygge på det langsiktige potensialet for dette skipet», heter det.

(FA/TDN Direkt)