<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus sier hold på to gassrederiaksjer

Meglerhuset både nedgraderer og går fra kjøp til hold på Avance Gas og BW LPG.

Publisert 23. sep. 2022
Oppdatert 23. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 161 ord
SKEPTISK: Lars Bastian Østereng i Arctic Securities. Sebastian S. Bjerkvik

Arctic Securities nedgraderer gassrederiene Avance Gas og BW LPG fra kjøp til holdanbefaling. 

Kursmålet for Avance Gas blir satt ned fra 50 til 45 kroner, mens BW LPG går fra 70 til 65 kroner. Det fremgår av en sektorrapport fra meglerhuset fredag.

Meglerhuset åpner rapporten med å understreke at de forventer at veksthistorien for LPG vil fortsette, med en etterspørselsvekst på rundt syv prosent i 2023. De mener likevel at den anslåtte netto flåteveksten på ca. 13 prosent neste år vil være for mye å absorbere for markedet.

– Som en konsekvens modellerer vi en svakere markedsbalanse, og vi nedjusterer våre rateforutsetninger gjennom 2024. Børsnoterte VLGC-eiere handler allerede med enorme rabatter til NAV (∼ 35 prosent), men med svekket markedsbalanse og inntjeningsmoment, nedgraderer vi til hold, skriver analytikerne Lars Bastian Østereng og Kristoffer Barth Skeie.

Børsnoterte VLGC-eiere har prestert bra så langt i år, med en oppgang på over 30 prosent i snitt, legger Arctic Securities til.