<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aksjen tredoblet i år – Clarksons spår større utbytte og 70 prosent oppside

Hafnia-aksjen har steget voldsomt i år og Frode Mørkedal spår nå ytterligere kursfest og større utbytte. 

Publisert 21. okt. 2022
Oppdatert 21. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 154 ord
TREDOBLET: Hafnia-sjef Mikael Skov. Foto: Hafnia Tankers

 

Frode Mørkedal i Clarksons Platou oppjusterer sitt kursmål på Hafnia til 85 kroner fra 60 kroner og gjentar kjøpsanbefaling på aksjen, ifølge TDN Direkt.

Mørkedal tror Hafnia vil endre utbyttepolitikken og øke utbetalingsgraden fra 50 til 75 prosent av resultat pr. aksje. Han venter også at gjeldsnivået faller under 30 prosent av totale eiendeler ved utgangen av året.

Basert på dagens valutakurser ventes et utbytte på 7,70 kroner pr. aksje for tredje og fjerde kvartal i år og 16,90 kroner pr. aksje i 2023, basert på et MR-dagrateestimat på 37.000 dollar i 2023.

Frode Mørkedal Privat

«Selv om vi fortsatt er optimistiske med tanke på fremtiden for shipping generelt og produkttank spesielt, bør markedsstemningen ikke ignoreres. Mange investorer er bekymret for forverringen av økonomiske forhold og foretrekker kontantutbytte etterfulgt av tilbakekjøp av aksjer», skriver Clarksons Platou.

Hafnia-aksjen har steget hele 194 prosent hittil i år og står nå i 51 kroner. Bare siden i sommer er aksjen opp 66 prosent.