<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– 2023 blir det klart beste året noensinne

Pareto Securities hever kursmålet til 14 kroner i Awilco LNG og ser 60 prosent oppside. 

Publisert 30. nov. 2022
Oppdatert 4. des. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 236 ord
OPP OPP OPP: Jon Skule Storheill, adm. direktør i Awilco LNG, og Snorre Krogstad, finansdirektør. Foto: Ivan Kverme

 

Gassfraktrederiet Awilco LNG har lagt bak seg en eventyrlig avkastning på børs og er opp elleville 880 prosent siden bunnen da pandemien inntraff. Etter noe nedtur på starten av 2022 er kursen nå doblet. 

Pareto Securities høyner nå sitt kursmål på Awilco LNG fra tidligere 10 kroner til 14 kroner og gjentar kjøp. Det gir en ytterligere oppside på 60 prosent fra kursen i dag på 8,76 kroner.

Gassfrakt har gått som varmt hvetebrød den senere tiden, men etter en eksplosjon ved gasseksportanlegget Freeport LNG i Texas i juni ble det vanskelige kår. 

– Det ble vanskelig for oss å slutte skip i det svake markedet i andre kvartal som følge av eksplosjonen i Freeport. Vi hadde dermed ledige skip i store deler av tredje kvartal og det forklarer det svake kvartalsresultatet, sier Jon Skule Storheill, adm. direktør i Awilco LNG.

Inntektene fra frakten sank fra 14,3 millioner dollar i fjor til 4,8 millioner i år – ned hele 66 prosent.

Storheill trekker likevel frem at fremtiden ser lysere ut.

– Vi har sikret kontrakter på sterke rater for skipene våre som vil sikre stabile og solide inntekter gjennom 2023 og store deler av 2024.

Selskapet har også blitt enige om en revidert utbyttepolitikk som vil implementeres i de kommende kvartalene. Utbyttene vil betales kvartalsvis.

– 2023 blir det klart beste året noensinne for Awilco LNG og slik det ser ut nå så kommer 2024 til å bli enda bedre, sier Jon Skule Storheill.