<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tønseth: – Vi må huske på at aksjen kan ende med å bli vinneren

– Vi må  huske at SalMar kan ende med å bli vinneren når de nye trafikklysene settes i desember, sier Tore Tønseth. 

    Publisert 14. nov. 2019 kl. 10.43
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 330 ord
    KJØP: Tore Tønseth i SpareBank 1 Markets har en kjøpsanbefaling på SalMar med et kursmål på 450 kroner.  Foto: Foto: Iván Kverme

    Lavere laksepris og dårlige resultater i Nord-Norge gjorde at SalMar fikk et operasjonelt driftsresultat på 613,15 millioner kroner, ned fra 9391 millioner kroner i samme periode i fjor. 

    Det er likevel bedre enn analytikerkorpsets konsensus, som ventet et resultat på 593 millioner kroner. 

    Analytiker Tore Tønseth i SpareBank 1 Markets hadde et estimat på 619 millioner kroner, og konkluderer med at det ikke er noen store overraskelser å spore i selskapets tredje kvartalsrapport dette året. 

    «Den underliggende oppdrettsdivisjonen har en EBIT 6 prosent under vår prognose, hovedsakelig drevet av svakere resultater i Nord. Midt-Norge er på linje med forventningen og Arnarlax er sterk, men klarer ikke å oppveie de dårlige resultatene i Nord», skriver Tønseth i en oppdatering. 

    «Ifølge SalMar har det vært biologiske problemer med generasjonen, men på den positive siden er denne generasjonen nå høstet og kostnadene vil falle betydelig ned i fjerde kvartal», skriver analytikeren. 

    Meglerhuset trekker også frem  salgs- og prosessdivisjon, som leverer meget gode resultater drevet av høyere kontraktspriser i et kvartal med svært lave spotpriser. Divisjonen fikk en operasjonell EBIT på 102 millioner kroner, mot SpareBank 1 Markets estimat på 70 millioner kroner. 

    SalMar kan bli vinneren

    SalMar opprettholder guidingen om et slaktevolum på 145.000 tonn i Norge i 2019, og 152.000 tonn i 2020. 

    «Dette er litt lavere enn vårt estimat på 154.000, men fremdeles nær 5 prosent opp fra 2019, noe som er relativt attraktivt for «high-performing» oppdretter med høy utnyttelse av lisensene», oppsummerer Tønseth.

    «Vi må også huske at SalMar kan ende med å bli vinneren når de nye trafikklysene settes i desember, noe som kan føre til ytterligere vekst for dette selskapet».

    Tønseth venter å gjøre kun mindre endringer i estimatene, og peker på at aksjen handles på nivå med Bakkafrost (14,6x), men betydelig under Bakkafrost (20x). 

    Tønseth har en kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 450 kroner.