Lerøy Seafood stevnes av amerikanske myndigheter

Det er også blitt åpnet etterforskning av Lerøy Seafood fra amerikanske myndigheter etter mistanke om prissamarbeid.

TRØBBEL: Lerøy Seafood har som flere andre norske oppdrettsselskaper fått amerikanske myndigheter på nakken etter mistanker om prissamarbeid.  Foto: Ivan Kverme
Sjømat

Torsdag kveld sendte oppdretterne Mowi, SalMar og Grieg Seafood ut en børsmelding om at de vil motta en stevning fra amerikanske myndigheter, der det vil bli åpnet en etterforskning etter mistanke om prissamarbeid.

Nå er også Lerøy Seafood blitt rammet og fredag klokken 18.11 sendte selskapet ut en børsmelding om at selskapet er blitt stevnet.

«Lerøy mener det ikke foreligger noe grunnlag for den etterforskning som er iverksatt. Det samme gjelder i forhold til de gruppesøksmål som er iverksatt i USA, som Lerøy anser som grunnløse», skriver selskapet i børsmeldingen.

Aksjekollaps

Fredag stupte Lerøy Seafood-aksjen nesten 15 prosent, etter svake kvartalsresultater. Det operasjonelle driftsresultatet kom inn på 501 millioner kroner, ned 24 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor.

Den kraftige resultatnedgangen skyldes i all hovedsak svake tall for Lerøy Midt.

Møgster-familiens investeringsselskap Laco eier 55,55 prosent av Austevoll Seafood, som i sin tur eier 52,69 prosent av Lerøy Seafood.