Lerøy Seafood: – Veldig stort potensial i Spania

– Spania er et enormt viktig sjømatmarked for oss, sier Henning Beltestad i Lerøy Seafood.

SATSER I SPANIA: Konsernleder Henning Beltestad i Lerøy Seafood ser stort potensial i det spanske sjømatmarkedet.   Foto: Ivan Kverme

Konsernlederen i oppdrettsselskapet er enig med Bjørn-Erik Stabell i Sjømatrådet om at Spania har hatt en svært positiv utvikling de seneste årene.

– Det er et sjømatspisende land med høy vekst for alt av sjømat, og spesielt for laks. Vi ser et veldig stort potensial i Spania, sier Beltestad.

Satser stort

Lerøy Seafood har investert betydelig i det spanske markedet det seneste tiåret og har i dag fire fabrikker plassert i storbyene Madrid, Barcelona, Valencia og Alicante.

– Vi har mye spiseklare produkter og da må vi ha lokale fabrikker for produksjon av mat med kort holdbarhet.

Beltestad har ikke anledning til å tallfeste verdiene av laksvolum Lerøy Seafood eksporterer til Spania, eller ferdigprodukter selskapet produserer i landet, men er tydelig på at selskapet er tungt investert og satser stort.

– Spania er et av Lerøys’ største markeder i Europa. Vi ønsker å videreutvikle aktiviteten vi har der nede fordi vi har stor tro på markedet for både laks, ørret og hvit fisk.

Lerøy Seafood lager mye av de samme produktene som i Norge, men i lokale spanske varianter.

– I Spania er vi store på rå og spiseklare produkter som sushi, sashimi og trendretten poke (hawaiansk fiskesalat, red. anm.). Vi har blitt store totalt sett i det spanske markedet på særlig rå ferdigretter, sier konsernlederen.