DNB Markets-analytiker om Mowis kvartalstall

Alexander Aukner i DNB Markets mener Mowis kjedelige kvartalstall er bra når man ser på hva andre selskaper rapporterer, og at coronaviruset har mindre effekt enn ventet.

Reporter: Nina Skalleberg, redigering: Karoline Elgesem

Mowi la frem et fjerde kvartalsresultat onsdag morgen på linje med analytikernes forventningene. 

– Trading-updaten var jo ute og da vet vi på en måte hovedtallene som er operasjonell EBIT, sier Alexander Aukner i DNB Markets til Finansavisen.

– Kostguidingen var litt svakere i Norge og Canada, men kontantstrømguidingen var positiv. Fremtidsutsiktene på etterspørselssiden var også bra, så alt i alt et ganske nøytralt kvartal.

Kjedelig er bra 

– Så ingen store overraskelser?

– Nei, jeg synes egentlig ikke det, men som sagt kjedelig kan være ganske bra sånn som verden ser ut i dag, og det er et stabilt godt resultat, svarer Aukner.

På spørsmål om hva han tenker om coronaviruset, og hvordan det vil påvirke Mowi, svarer analytikeren at det er litt vanskelig å svare på, slik Mowi også svarte på spørsmålet under presentasjonen. 

– Det er klart at eksport til Kina er betydelig redusert og de volumene må jo gå inn i Europa og USA. 

– Slaktevolumene er ganske lave pr. i dag, så netto tror jeg summen blir ganske nøytral. Det ser vi også på prisutviklingen i spotmarkedet - det har ganske lite effekt i forhold til hva vi forventet før coronaviruset kom ut.