SpareBank 1 Markets-analytiker ser 25 % oppside i Lerøy

Thomas Myrholt i SpareBank 1 Markets ser 25 prosents oppside i Lerøy-aksjen. – På tide at investorene plukker opp aksjen, sier analytikeren.

Reporter: Nina Skalleberg / redigering: Karoline Elgesem

– Jeg synes det var et veldig bra kvartal. Lerøy leverer «spot on» hva vi forventet på forhånd. De har en tendens til å levere litt dårlige kvartalstall, men nå virker det som den negative trenden er brutt, og vi får et lettelserally på børsen, sier Thomas Myrholt i SpareBank 1 Markets til Finansavisen om Lerøy Seafoods kvartalsresultat. 

– I Nord leverer de kanonbra - der tok jeg opp estimatene med ganske mye nå på søndag for å se hvor høyt de klarer å hoppe, og de «skipper» elegant over.

– Og litt dårlig på vestlandet, men det er mye ørret i den slaktemiksen, så jeg legger ikke så mye vekt på det, fortsetter analytikeren.

Minst 25 % oppside

SpareBank 1 Markets har en kjøpsanbefaling på aksjen med kursmål 75 kroner. Klokken 10 tirsdag var aksjen opp 4 prosent til 61,3 kroner. 

– Det vil si en oppside på rundt 25 prosent til kursmålet ditt. Står kursmålet seg nå etter kvartalsfremleggelsen?

– Det gjør det. Jeg har skreket kjøp Lerøy de siste månedene og det er helt klart vår «top pick» for 2020. Aksjen er ned 30 prosent mot sektoren det siste året, og det har vært drevet av litt utsettelser og levert dårlig på tall. Jeg tror investorene har kastet litt kortene, men nå er det på tide å plukke opp de igjen.

– Nå får selskapet investeringene inn og P/E er på ti ganger 2021-estimatene våre. Nå guider selskapet enda mer vekst, så tror jeg det her er et godt sted å være i 2020.

Kjøp Austevoll også

– Hvilke andre lakseaksjer anbefaler du?

– Jeg liker godt Austevoll som er et spill på Lerøy. Du får resten av virksomheten i Austevoll til en rabatt og det virker veldig attraktivt. Så jeg kunne fint funnet på å spille Lerøy gjennom Austevoll.

– Austevoll har også lagt frem kvartalstall i dag. Hva vil du si om forventningene til 2020 for største eieren i Lerøy?

– Lerøy er mesteparten av verdiene her. Nå er rabatten negativ i Austevoll og du får resten av virksomheten som genererer rundt 900 millioner kroner i EBITDA nesten gratis, så jeg synes det virker veldig attraktivt med estimatene for 2020.

Spent på SalMar

– SalMar kommer med tallene i morgen, hva tenker du om resultatet vi får presentert?

– SalMar har slitt veldig i sentrale Midt-Norge i høst med dårlig biologi, og estimatene for Lerøy i den regionen var ganske lave. 

– Det er ganske høye forventninger til SalMar i forhold til Lerøy. Det er noe nedsiderisiko der, men SalMar har en tendens til å levere kjempebra, så får satse på at det skjer i morgen også.