<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Her er laksefavoritten til SpareBank 1 Markets

Thomas Myrholt i SpareBank 1 Markets ser 25 prosents oppside i Lerøy-aksjen. – Det er helt klart vårt «top-pick» i 2020, sier han.

Publisert 25. feb. 2020
Oppdatert 25. feb. 2020
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 271 ord
LØP OG KJØP: Analytiker Thomas Myrholt i SpareBank 1 Markets har sterk tro på Lerøy og Austevoll.  Foto: Håkon Sæbø

– Det var et veldig bra kvartal. Lerøy Seafood leverer «spot on» hva vi forventet. De har en tendens til å levere litt dårlige kvartalstall, men nå virker det som den negative trenden er brutt, og vi fikk et lettelserally på børsen, sier Thomas Myrholt i SpareBank 1 Markets.

– I nord leverer de kanonbra - der tok jeg opp estimatene med ganske mye nå på søndag for å se hvor høyt de klarer å hoppe, og de «skipper» elegant over.

– Det var litt dårlig på Vestlandet, men det er mye ørret i slaktemiksen, så jeg legger ikke så mye vekt på det, forsetter analytikeren.

Minst 25 % oppside

SpareBank 1 Markets har en kjøpsanbefaling på aksjen med kursmål 75 kroner. Det gir en oppside på rundt 25 prosent. 

– Jeg har skreket kjøp Lerøy de seneste månedene og det er helt klart vårt «top-pick» i 2020. Aksjen er ned 30 prosent mot sektoren det seneste året, drevet av litt utsettelser og svake kvartalstall. Jeg tror at mange investorer har kastet kortene, men nå er det på tide å plukke de opp igjen.

Ifølge analytikeren handles Lerøy til ti ganger forventet inntjening basert på 2021-estimater.

– Nå som selskapet guider enda mer vekst tror jeg Lerøy er et godt sted å være i år.

Kjøp Austevoll også

Han trekker frem at Austevoll også er et spennende kjøp på dagens kursnivåer. 

– Lerøy er mesteparten av verdiene i Austevoll. Nå er rabatten negativ i Austevoll og du får resten av virksomheten som genererer rundt 900 millioner kroner i EBITDA nesten gratis.