Atlantic Sapphire-gründer Johan E. Andreassen tjente 4,5 mill. i fjor

Ifølge årsrapporten til Atlantic Sapphire hadde konsernsjef og gründer Johan E. Andreassen en samlet lønn på 4,5 millioner kroner i fjor.

MEST FASTLØNN: Konsernsjef Johan E. Andreassen hadde en fastlønn på 402.000 dollar i fjor og fikk en bonus på 100.000 dollar. Foto: Hilde Oreld

I 2019 bykset Atlantic Sapphire-aksjen 87 prosent fra 69 til 129 kroner på Merkur Market. Det ga konsernsjef og gründer Johan E. Andreassen en samlet lønnskompensasjon på 513.000 dollar, tilsvarende 4,5 millioner kroner basert på valutakursen ved årsskiftet.

Grunnlønnen utgjorde 402.000 dollar, mens han fikk en bonus på 100.000 dollar. Finansdirektør Jose Prado hadde akkurat tilsvarende lønnsbetingelser.

Andreassen eier snaut 5,7 millioner aksjer i Atlantic Sapphire, som er priset til 448 millioner kroner. Etter at coronakrisen inntraff har aksjen imidlertid fått juling, og den handles i dag for 77,40 kroner. På topp eide gründeren aksjer for 747 millioner kroner.

Usikker effekt

I årsrapporten skriver Atlantic Sapphire at coronaviruset kan ha en påvirkning på regulatorirske forhold, logistikk og bygningsarbeid for selskapet.

«I tillegg kan etterspørselen etter laks falle på grunn av helsesituasjonen og de økonomiske ringvirkningene av viruset. Konsekvensene og varigheten av coronaviruset er fortsatt uklart», skriver Atlantic Sapphire i årsrapporten.