Analytikerne venter resultatfall for Mowi

Analytikerne tror at oppdrettsgiganten Mowi's operasjonelle driftsresultat vil falle med 21 prosent i første kvartal.

NED: Analytikerne venter at Mowi kommer til å levere et lavere driftsresultat i første kvartal enn i fjor. Her representert ved konsernsjef Ivan Vindheim. Foto: Iván Kverme
Sjømat

Mandag slipper John Fredriksen-dominerte Mowi en kvartalsoppdatering med regnskapstall for første kvartal. Fullstendig kvartalsrapport kommer først 13. mai.

Konsensus forventer at det operasjonelle driftsresultatet vil komme inn på 155 millioner euro, ifølge Infront Data. Til sammenligning var driftsresultatet på 196,1 millioner euro i første kvartal i fjor. 

Analytikerne forventer at slaktevolumet vil være på 84.400 tonn i årets tre måneder, som er lavere enn i samme periode i fjor da volumet var var på 104.118 tonn.

I Norge ventes et slaktevolum på 45.800 tonn med et driftsresultat pr. kilo på 2,27 euro. I fjor var slaktevolumet i Norge på 56.135 tonn, mens driftsresultatet pr. kilo kom inn på 2,07 euro.

Venter kursoppgang

Analytikerkorpsets gjennomsnittlige kursmål på Mowi-aksjen er 203 kroner, hvor den mest optimistiske mener aksjen burde være verdt 243 kroner, 

Den mest pessimistiske tallknuseren tror at korrekt verdsettelse av Mowi er 140 kroner pr. aksje.

Fredag ettermiddag stengte Mowi i 184,8 kroner, etter en oppgang på 3 prosent. Siden nyttår er aksjen ned 19 prosent og ser man et år tilbake er kursfallet på 1,5 prosent.

Tror på prisoppgang

Nylig uttalte sjømatanalytiker Knut Ivar Bakken i Danske Bank Markets til Finansavisen at han tror lakseprisen vil utvikle seg svakt gjennom andre og tredje kvartal.

I sine estimater ligger analytikeren inne med en laksepris på 54 kroner pr. kilo for resten av 2020. Nå er spotprisen på laks på 53,79 kroner pr. kilo, ifølge Fish Pool.

Løfter man blikket og ser inn i 2021 er Bakken imidlertid mer optimistisk enn mange av sine kollegaer.

«Jeg tror vi får en full normalisering, og med lav tilbudsvekst kommer lakseprisen til å skyte ganske så bra opp. Derfor tror jeg vi ser en gjennomsnittlig laksepris på over 60 kroner pr. kilo til neste år. Neste års laksepris er viktigere enn om året pris ender på 52, 54 eller 55 kroner pr. kilo», sa han til Finansavisen.

mowi
Ivan Vindheim