Sjømatanalytiker: – Skilte seg ut som den beste oppdretteren

Christopher Robin Vinter i SpareBank 1 Markets oppsummerer kvartalssesongen med tre gjennomgående temaer.

SKILTE SEG UT: – Salmar skilte seg ut som den beste oppdretteren, og oppnådde betydelig bedre marginer enn de andre. Det gir et håp om at resten av oppdretterne kan få bukt med de problemene de har hatt i nord i første kvartal, sier Christopher Robin Vinter. Her ved hovedeier Gustav Witzøe i Salmar. Foto: Iván Kverme
Sjømat

Sjømatsektoren bidrar til oppgangen på Oslo Børs mandag.

Sjømatanalytiker Christopher Robin Vinter i SpareBank 1 Markets mener ifølge TDN Direkt det viktigste fremover blir å følge med på indikasjoner på om etterspørselen innen detaljhandelen øker, og hvorvidt etterspørselen fra restauranter kommer tilbake.

– Marks & Spencer i Storbritannia har rapportert om over 20 prosents vekst i salg av laks. Så langt har det nok derimot vært lite salgskampanjer i butikkene ettersom man ikke ønsker å ha store mengder mennesker samtidig i butikken, sier han nyhetsbyrået.

Lakseprisen har skutt fart, som følge av lav tilvekst etter en periode av kalde temperaturer i vannet, kombinert med økt etterspørsel. Mot sommeren er tilbudssiden forventet å øke, som vil holde prisveksten kontrollert, selv når restaurantene åpner for fullt, forventer Vinter.

Beste oppdretter

Analytikeren oppsummerer ifølge TDN Direkt kvartalssesongen med tre gjennomgående temaer. Oppdretterne solgte mesteparten av laksen i mars og prisoppnåelsen ble dermed godt under referanseprisen. 

Ellers var vintersår et problem for alle som opererer i nord som påvirket prisoppnåelse og kostnadsnivået. 

Til slutt venter «alle» at andre halvår skal bli bedre som følge av bedre biologi.

– Salmar skilte seg ut som den beste oppdretteren, og oppnådde betydelig bedre marginer enn de andre. Det gir et håp om at resten av oppdretterne kan få bukt med de problemene de har hatt i nord i første kvartal, sier Vinter til nyhetsbyrået.

Salmar stiger 1,53 prosent på Oslo Børs mandag formiddag.

sjømat
salmar
oppdrett
oppdrettsselskap
Nyheter
Sjømat
Børs