<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Riksantikvaren stikker kjepper i merdene for Mowi

Riksantikvaren har påklaget Fiskeridirektoratets vedtak som gir Mowi tillatelse til å drive oppdrett i verdensarvområdet Vegaøyan.

    Publisert 29. mai 2020 kl. 21.04
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 137 ord

    Inntil Fiskeridirektoratet har behandlet klagen, stanser alt arbeid på Mowis oppdrettsanlegg Rørskjæran S, skriver Brønnøysunds Avis.

    – Vi fikk melding om dette i dag, så vi vurderer nå saken. Slik jeg oppfatter klagene som nå foreligger, så er dette egentlig momenter som Klima- og miljødepartementet nylig har tatt stilling til. Derfor fremstår dette umiddelbart som enda en omkamp som burde være mulig for Fiskeridirektoratet å avklare veldig kjapt. Vi vil snarlig kommentere klagene til direktoratet og forutsetter at de vil prioritere behandlingen, sier kommunikasjonssjef Eivind Nævdal-Bolstad i Mowi.

    Mowi har tidligere påklagd en avgjørelse fra Miljødirektoratet, der Mowi ikke fikk utslippstillatelsen som er påkrevd for å drive oppdrettsanlegg på øyene. Klima- og miljødepartementet ga Mowi medhold i denne saken 22. april. Fiskeridirektoratet kom så med sitt eget vedtak som ga tillatelse, og det er dette vedtaket Riksantikvaren nå påklager. (©NTB)