Kolbjørn Giskeødegård i Nordea: Lakseaksjer stivt priset

Analytiker mener markedet stålsetter seg for en litt utfordrende periode.

STIV PRISING: Nordea-analytiker Kolbjørn Giskeødegård tror lakseinvestorer stålsetter seg for tøffere uker. Her i samtale med finansdirektør Kristian Ellingsen (t.v.) i Mowi.  Foto: Iván Kverme
Sjømat

Oslo Børs holder seg inne i negativt terreng fredag ettermiddag, og noe av skylden for det går til sjømatsektoren – som faller 1,4 prosent.

Grieg Seafood og Lerøy Seafood tynger med 2-3 prosent fall, mens Mowi er ned 1,7 prosent til 167,95 kroner på dagens nest høyeste volum så langt. 

– Stiv prising

Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets viser overfor TDN Direkt til at sjømatsektoren steg mer enn markedet for øvrig i andre kvartal.

Ifølge analytikeren gikk prisingen av sektoren, basert på 12-måneders fremtidig P/E, i løpet av kvartalet fra 10-11 til rundt 19.

– De fleste andre sektorer hadde også multippelekspansjon gjennom andre kvartal, men ingen var i nærheten av en så sterk ekspansjon som sjømat. Så fra å være en relativt billig priset sektor på starten av kvartalet, var prisingen av ganske stiv i starten av juli, sier Giskeødegård.

Svak sesong

Han påpeker overfor nyhetsbyrået videre at vi går inn i en svak sesong for lakseprisene. I fjor falt de nærmest kontinuerlig i 12 uker fra midten av juli. 

– Denne uken har det vært ganske store prisfall i spotmarkedet, og jeg tror markedet begynner å ta innover seg at det bare er å stålsette seg for en litt utfordrende periode. Fallende spotpriser og svake utsikter preger nok markedet nå, sier Giskeødegård til TDN Direkt.

kolbjørn giskeødegård
laks
lakseprisen
nordea markets
mowi
grieg seafood
lerøy seafood
Nyheter
Sjømat
Børs