29 ansatte er smittet av coronaviruset og 749 personer har blitt testet ved Mowis fabrikk for lakseforedling i Duninow i Polen, ifølge IntraFish mandag, melder TDN Direkt. 

– Vi har bekreftede tilfeller i vårt anlegg i Duninow i Polen. Smittekilden var utenfor selskapet, skriver kommunikasjonsdirektør for merkevare i Mowi i Polen, Emilia Schomburg i en epost til IntraFish.

Rundt 4.500 mennesker jobber på foredlingsanlegget. 

Har testet mye

- Fra den dagen vi diagnostiserte den første personen, som var 17. juli i år, har vi gjennomført 749 tester, 29 var positive, noe som absolutt kan betraktes som en liten prosentandel da vi sysselsetter over 4.000 personer, skriver Emilia Schomburg videre.

Schomburg mener at siden prosentandelen av tilfellene er så lav, så fungerer de restriktive interne prosedyrene som ble innført allerede i slutten av februar. 

- Tiltakene som ble innført allerede den gang var blant annet inndeling av anlegget i soner med dedikert busstransport, pluss å introdusere en plan for innsamling av data, som nå hjelper oss raskt med å kartlegge, identifisere, isolere og teste potensielt berørte ansatte. Denne situasjonen krever ikke at hele fabrikken er stengt. Alle diagnostiserte ansatte har det bra, skriver hun videre.

Produksjonen har vært noe redusert på grunn av testing og isolering av ansatte som venter på resultatet fra testene. Det er likevel ikke store forstyrrelser, ifølge Schomburg.