<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytiker forklarer laksesmell

Meglerhus trekker også frem et lyspunkt fra dagens rapport.

    Publisert 20. aug. 2020 kl. 14.08
    Oppdatert 20. aug. 2020 klokken 14.18
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 216 ord
    TAR NED ESTIMATER: Lerøy-analytiker Carl-Emil Kjølås Johannessen i Pareto Securities. Foto: Anders Pedersen-Bjergaard

    Bevegelsene på Oslo Børs er ikke de store torsdag ettermiddag, og hovedindeksen er i skrivende stund ned 0,3 prosent til 865,43.

    Blant tungvekterne er det stadig Lerøy Seafood som utmerker seg mest negativt, med et fall på 3,7 prosent til 55,06 kroner etter skuffende kvartalstall.

    Tar ned estimater

    Analytikere vil reagere med å ta estimatene noe ned.

    Pareto Securities vil ifølge TDN Direkt jekke ned 2020-estimatene med 5-10 prosent, men bare gjøre mindre endringer for 2021 og 2022.

    «Det svake resultatet er drevet av betydelig lavere marginer i Aurora og Sjøtroll, med høyere kostnader enn forventet og lavere prisoppnåelse som hovedgrunner. Også inntektene fra hvitfisksegmentet kom inn på den svake siden på grunn av lavere prisoppnåelse», skriver analytiker Carl-Emil Kjølås Johannessen i en oppdatering.

    Drar frem lyspunkt

    «På den positive siden rapporterte VAP-segmentet et godt resultat på høyere marginer enn forventet», heter det videre ifølge nyhetsbyrået.

    VAP-segmentet (value added products) driver med såkalt høyforedling av hovedsaklig laks og ørret. 

    Carnegie vil ifølge TDN Direkt gjøre mindre estimatendringer som følge av at Lerøy Seafood guider betydelig lavere kostnader i andre halvår av 2020 og i 2021.

    «Det gode resultatet i VAP-segmentet bekrefter vårt syn at Lerøy er godt posisjonert innen detaljhandel og drar nytte av de endrede forbruksmønstrene», skriver sjømatanalytiker Lars Konrad Johnsen.