Skal hente 903 millioner kroner

Atlantic Sapphire skal hente 903 millioner kroner i en rettet emisjon, som er blitt utvidet på grunn av høy interesse.

Publisert 9. sep. 2020 kl. 16.38
Oppdatert 9. sep. 2020 klokken 16.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
VANNES UT: Gründer og konsernsjef Johan E. Andreassen går inn med 2,7 millioner dollar og opprettholder dermed ikke sin eierandel. Foto: Hilde Oreld

Det landbaserte oppdrettsselskapet Atlantic Sapphire har hyret inn DNB Markets og Arctic Securities for å hente 100 millioner dollar i en rettet emisjon, tilsvarende 903 millioner kroner.

Kapitalinnhentingen vil representere cirka 12,3 prosent av utestående aksjekapital og det er ikke fastsatt noen tegningskurs enda. Onsdag stengte Atlantic Sapphire-aksjen i 102 kroner, etter en oppgang på én prosent.

I børsmeldingen skriver Atlantic Sapphire at det har mottatt betydelig interesse fra markedet og derfor oppjusteres størrelsen på emisjonen. Selskapet skriver imidlertid ikke hvor stor emisjon som opprinnelig var planlagt.

Vannes ut

Gründer og konsernsjef Johan E. Andreassen har forpliktet seg til å kjøpe aksjer for 2,7 millioner dollar, noe som vil føre til utvanning. 

Runar Vatne skal tegne seg for 5,7 millioner dollar, og vil dermed opprettholde sin eierandel. Ellers er det en rekke nøkkelansatte som har forhåndstegnet seg.

Provenyet fra kapitalinnhentingen vil bli brukt til å delvis nedbetale og kansellere eksisterende kredittfasilitet med DNB. Totalt vil Atlantic Sapphire nedbetale fasiliteten med 50 millioner dollar.

I tillegg vil selskapet styrke balansen og bruke pengene til generelle selskapsformål, samt ytterligere vekst, fremgår det av børsmeldingen.

Tidligere onsdag meldte Atlantic Sapphire at Karl Ø. Øyehaug er blitt utnevnt som interim finansdirektør, samtidig som Damien Claire er blitt salgsdirektør.