Atlantic Sapphire-aksjen steg over 8 prosent etter gigantemisjon uten rabatt

Atlantic Sapphire hentet 906 millioner kroner uten rabatt på cirka en halvtime. Torsdag spratt aksjen opp over 8 prosent.

FORNØYD: Finansdirektør Karl Øystein Øyehaug i Atlantic Sapphire valgte å utvide emisjonen fra 70 til 100 millioner dollar på grunn av sterk etterspørsel. Foto: Ivan Kverme
Sjømat

Onsdag ettermiddag annonserte Atlantic Sapphire at det skulle hente 100 millioner dollar, tilsvarende om lag 906 millioner kroner i en rettet emisjon. Klokken 07.00 dagen etter børsmeldte oppdrettselskapet at emisjonen var i boks. 

– Vi hadde først planlagt å hente 70 millioner dollar, men etterspørselen og kvaliteten på investorene var så høy at vi valgte å utvide den, sier finansdirektør Karl Øystein Øyehaug i Atlantic Sapphire.

Pengene ble hentet inn til 102 kroner pr. aksje og det ble ikke gitt rabatt sammenlignet med onsdagens sluttkurs. Emisjonen ble svært godt mottatt av investorene og torsdag steg Atlantic Sapphire-aksjen over 8 prosent til 110,50 kroner.

– Kapitalinnhentingen er ikke et direkte resultat av kostnadsoverskridelser i USA, som var på et relativt lite beløp. Det har vært et generelt ønske om å styrke balansen og rigge selskapet for vekst. Vi tror det ligger muligheter til å vokse med ny produksjonskapasitet enda raskere enn tidligere antatt. I tillegg har vi fått på plass en ytterligere kredittfasilitet med DNB på opptil 30 millioner dollar, sier Øyehaug.

Lynrask prosess

Konsernsjef og gründer Johan E. Andreassen tegnet seg for i overkant av 24 millioner kroner, mens Runar Vatne deltok med over 51 millioner kroner.

– Kan du si noe om hvilke nye investorer som kom inn?

– Det kom inn mange kvalitetsinvestorer fra spesielt USA, England og Norden, sier finansdirektøren.

– Hvor kort tid tok det å hente pengene?

 – Hele emisjonsbeløpet var dekket med indikasjoner før vi åpnet bøkene basert på en «wallcross»-øvelse mot et knippe investorer. Det tok cirka en halvtime før dette var konvertert til ordre og boken var dekket. Vi holdt imidlertid boken oppe litt lenger for å gi mer tid til eksisterende aksjonærer, sier han.

atlantic sapphire
ASA
Nyheter
Sjømat
Børs