Hofseth BioCare ser endelig muligheter for å tjene penger

Amerikanske myndigheter slår fast at Hofseth BioCares produkt har effekt mot jernmangel. Godkjennelsen åpner døren til et amerikansk milliardmarked.

PRØVER FISKELYKKEN IGJEN: Roger Hofseth, eier og adm. direktør i Hofseth BioCare, ser endelig muligheter for å tjene penger etter godkjenningen av et produkt mot jernmangel.   Foto: Elisabeth Sperre Alnes
Sjømat

– Jerntilskudd har frem til nå vært det eneste alternativet for å behandle jernmangel. Vi har utviklet det første og eneste alternativet til jerntilskudd på det amerikanske markedet, og får nå markedsføringstillatelse, sier Roger Hofseth, eier og adm. direktør i Hofseth BioCare  .

Bioteknologiselskapet fra Ålesund benytter marine ingredienser fra lakseoppdrett til å utvikle lakseolje og produkter til humant konsum. Hofseth BioCare har så langt satset på utvikling av kosttilskudd, og forsøkt å slå igjennom innenfor medisin med lakseolje i behandlingen av covid-19-pasienter, foreløpig uten å generere én eneste krone i overskudd til eierne. 

Hofseth BioCare-aksjen er notert på Oslo Axess og ble onsdag handlet for drøye 9 kroner, opp 2,5 prosent.

Vi utvikler morgendagens kosthold og medisin, og er i ferd med å lykkes
Roger Hofseth, Hofseth BioCare

Milliardmarked

Med godkjenningen på plass for markedsføring av jerntilskuddproduktet Bioactive Peptides, ser Roger Hofseth endelig mulighet for å rapportere overskudd for selskapet som så langt har kostet eieren én halv milliard kroner i utviklingskostnader.

– Godkjennelsen åpner døren til et amerikansk milliardmarked for oss. Vi utvikler morgendagens kosthold og medisin, og er i ferd med å lykkes, hevder Hofseth.

Selskapet har fått aksept for bruk av seks såkalte funksjonspåstander, som sier noe om hvilken helsemessig gunstig effekt et næringsmiddel har på kroppen.

Finansdirektør Jon Olav Ødegård i Hofseth Biocare mener selskapet er et skritt nærmere å levere til farmasøytiske selskaper.

KAN SNU RØDE TALL: Finansdirektør Jon Olav Ødegård i Hofseth Biocare Foto: Hofseth Biocare

– Vi vil nå etablere samarbeid med partnere innen helse, ernæring og kosthold for å utvikle og selge produkter på det amerikanske markedet. Samtidig vil selskapet fortsette utviklingen mot det medisinske markedet, sier Ødegård.

Rammer 10–15 prosent

Jernmangel er et utbredt globalt helseproblem som rammer 10–15 prosent av verdens befolkning.

Våre produkter inneholder knapt jern, men virker på en annen måte og stimulerer i stedet en fysiologisk respons
Jon Olav Ødegård, Hofseth BioCare

Bivirkningene ved bruk av dagens jerntilskudd kan være kvalme, oppkast, forstoppelse og metallsmak i munnen.

– Våre produkter inneholder knapt jern, men virker på en annen måte og stimulerer i stedet en fysiologisk respons. Det vil være et bedre alternativ for flere millioner som sliter med negative bivirkninger eller dårlig effekt av tradisjonelt jerntilskudd, sier Ødegård.

Aksjen opp 350 % i fjor

Investorene flokket seg til Hofseth BioCare i fjor høst, og sendte aksjen i løpet av få måneder opp 350 prosent til en toppnotering på 10,95 kroner 26. november. 

En overtegnet emisjon på 118 millioner kroner og rykter om en mulig børsnotering på NYSE eller Nasdaq, forvandlet Hofseth BioCare til en børsrakett etter åtte labre år uten gjennombrudd siden noteringen på Oslo Axess 2. desember 2011.

Siden er planene om en børsnotering i USA lagt på is, men aksjen har likevel holdt seg på et høyere nivå enn før kjempeoppturen. 

hofseth biocare
roger hofseth
Jon Olav Ødegård
bioteknologi
biotek
lakseaksjer
sjømat
børsrakett
helse
oslo axess
Nyheter
Sjømat