For hele sjømatnæringen samlet ble det solgt 1,45 millioner tonn fisk og skalldyr til en verdi av 71,7 milliarder kroner i 2019. Det er en økning fra året før på 7,2 prosent for solgt mengde og 5,7 prosent for førstehåndsverdi.
Laks utgjorde størstedelen av både produsert mengde og verdi.
Det ble solgt 1,36 millioner tonn laks i 2019, 6,4 prosent mer enn året før. Gjennomsnittlig salgspris per kilo laks hadde en nedgang fra 50,32 kroner i 2018 til 49,84 kroner i 2019.
Det ble produsert 83 500 tonn oppdrettsørret – 22,2 prosent mer enn i 2018. Den samlede førstehåndsverdien av regnbueørret og annen ørret var 3,5 milliarder kroner, 13,8 prosent mer enn året før.
Gjennomsnittsprisen på ørret gikk ned fra 44,70 kroner per kilo i 2018 til 41,65 kroner per kilo i 2019.
Andre arter enn laks og ørret utgjør en liten del av norsk fiskeoppdrett.
I 2019 ble det produsert 3 200 tonn andre fiskearter til en verdi av 238,8 millioner kroner. Det tilsvarer en økning fra året før på 12,6 prosent hva gjelder mengde, men en nedgang på 0,1 prosent i verdi. Kveite utgjorde nesten halvparten av produksjonen av andre fiskearter.
Det ble produsert 2 200 tonn skalldyr til en verdi av 28,7 millioner kroner i 2019. Det er en økning fra året før på 25,7 prosent for mengde, men en nedgang på 24 prosent for førstehåndsverdi.