Nordea Markets advarer mot turbulens – anbefaler tre aksjer

– Vi mener investorer bør være forsiktige på kort sikt, sier analytiker Herman Aleksander Dahl. Han opererer med tre kjøpsanbefalinger.

OSLO BØRS: Nordea-analytiker Herman Aleksander Dahl anbefaler tre aksjer på Oslo Børs. Foto: Iván Kverme
Sjømat

Nordea Markets er ute med en oppdatering på flere sjømataksjer. Analytiker Herman Aleksander Dahl forventer at laksemarkedet vil være utfordrende frem til sommeren, samtidig som han beskriver det langsiktige laksecaset som intakt. 

– Det er litt nedside på estimatene de neste 6-9 månedene så vi mener investorer bør være forsiktige med sjømataksjer på kort sikt, sier Dahl til Finansavisen.

Favorittaksjene

I rapporten fra Nordea Markets beskrives Salmar  og Grieg Seafood  som meglerhusets favorittaksjer. Anbefalingen på Salmar heves fra hold til kjøp samtidig som kursmålet på 530 kroner blir gjentatt. Torsdag omsettes aksjen for 477 kroner, noe som gir selskapet en markedsverdi på nærmere 54 milliarder kroner.

Mandag denne uken valgte Arctic Securities å nedgradere Salmar fra kjøp til hold samtidig som kursmålet på 525 kroner ble gjentatt.

Anbefalingen på Grieg Seafood jekkes opp fra en salgsanbefaling til en kjøpsanbefaling samtidig som kursmålet heves fra 92 til 95 kroner. I forrige uke overrasket selskapet markedet med et resultatvarsel, noe som sendte aksjen ned 18 prosent til 70 kroner. Torsdag omsettes aksjen for 66,75 kroner.

Ledelsen venter et negativt driftsresultat før verdijusteringer på 187 millioner kroner i tredje kvartal 2020, mot et positivt driftsresultat på 154 millioner for et år siden. Selskapet kan også komme i brudd med lånebetingelsene i låneavtalene. Ledelsen har valgt å utsette deler av det planlagte prosjektet ved Newfoundland.

Trygghet eller risiko?

– Salmar kan beskrives som den trygge investeringen mens Grieg Seafood er for investorer med risikoapetitt. Grieg er et spennende case hvor aksjen har falt altfor mye, sier Dahl til Finansavisen.

– Var kursfallet etter resultatvarselet en overreaksjon?

– Ja, det er min oppfatning, sier analytikeren

Nordea Markets opererer også med en kjøpsanbefaling på Austevoll Seafood  men her er kursmålet senket fra fra 107 til 91 kroner. Torsdag omsettes aksjen for 64,10 kroner.

– I Austevoll Seafood er ikke verdiene reflektert i prisen, og aksjen handles nå til en altfor stor rabatt, sier Dahl.

Nordea Markets mener det langsiktige laksecaset er intakt. 

– Vi tror en økende middelklasse vil bruke pengene på high end-proteiner på bekostning av biff og svinekjøtt. Samtidig tror vi tilbudssiden vil stramme seg til, avslutter Herman Aleksander Dahl.

nordea markets
salmar
salm
austevoll seafood
AUSS
grieg seafood
gsf
Nyheter
Sjømat
Børs
Aksjeanalyse