<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vekst for Aker BioMarine

Aker BioMarine løftet resultatet.

    Publisert 30. okt. 2020 kl. 07.06
    Oppdatert 30. okt. 2020 klokken 07.24
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 302 ord
    LA FREM TALL: Matts Johansen, CEO i Aker BioMarine. Foto: Eivind Yggeseth

    Selskapet hadde inntekter på 70,2 millioner dollar i årets tredje kvartal, opp fra 68,9 millioner i tredje kvartal i fjor. Driftsresultatet ble 9,9 millioner dollar, solid opp fra 5,7 millioner samme tid i fjor. 

    Justert EBITDA ble 26,8 millioner dollar, opp fra 23 millioner i fjor. Selskapet opplyser at det opprettholder guidingen om en juster EBITDA på 80-90 millioner dollar for 2020, men oppdaterer nå med at de tror det vil bli i den lave enden av guidingen.

    Resultat etter skatt kom inn på 2,4 millioner dollar, mot 0,6 millioner samme tid i 2019. Resultat pr. aksje ble løftet fra 0,01 til 0,03 dollar.

    Aker BioMarine opplyser at selskapet ønsker å bli flytter fra Merkur Market til hovedindeksen i løpet av første kvartal neste år.

    Ifølge kvartalsrapporten var omsetningen i «ingredients»-segmentet lavere enn ventet i tredje kvartal, som følge av isforhold og lavere oppnådd kapasitet på «Antarctic Endurance». Den underliggende etterspørselen opplyses å være god.

    Tidligere har Aker BioMarine hatt en målsetning om å ha 84 prosent kapasitet på «Antarctic Endurance» for 2020. I tredje kvartal var kapasiteten på bare 63 prosent.

    Selskapet forventer en samlet fartøyproduksjon på 6.500 til 7.500 tonn i fjerde kvartal. I neste innhøstingssesong tror Aker BioMarine at «Antarctic Endurance» vil driftes på tilnærmet full kapasitet.

    I kvartalsrapporten skriver Aker BioMarine at det har ambisjoner om å flytte aksjene fra Merkur Market til hovedlisten på Oslo Børs i løpet av første kvartal til neste år.

    Fredag ettermiddag ble Aker BioMarine omsatt for 81,92 kroner på Merkur Market, etter en kursoppgang på i overkant av 4 prosent.

    Aker BioMarine

     
    • Bioteknologiselskap med hovedkontor på Fornebu, samt drift i Montevideo, Uruguay og Houston, USA. 
    • Utvikler, markedsfører og selger krillbaserte ingredienser til både forbrukere og markeder for dyrefôr. 
    • Adm. direktør er Matts Johansen. 
    • Største aksjonær er Kjell Inge Røkkes Aker Capital.