Skal på hovedlisten til neste år

Kjell Inge Røkke ønsker å notere Aker BioMarine på hovedlisten i løpet av første kvartal til neste år. I tredje kvartal møtte krillselskapet mye motstand.

PROBELEMR: Konsernsjef Matts Johansen i Aker BioMarine hadde utfordringer med krillfartøyet «Antarctic Endurance» i tredje kvartal. Foto: Eivind Yggeseth
Sjømat

Kjell Inge Røkkes krillselskap Aker BioMarine  omsatte for 70,2 millioner dollar i tredje kvartal, mot 68,9 millioner i tilsvarende periode i fjor. 

Lønnsomheten styrket seg også, og selskapet fikk et justert driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 26,8 millioner dollar, mot 23 millioner i fjor.

Selskapet har imidlertid hatt problemer med isforhold, tekniske problemer med krillfartøyet «Antarctic Endurance» og regulatoriske forhold i Sør-Korea. 

Derfor er konsernsjef Matts Johansen tilfreds med at selskapet nå ser for seg en justert EBITDA-resultat for 2020 i det nedre sjiktet av guidet intervall på mellom 80 og 90 millioner dollar.

Aker BioMarine

(Mill. dollar)3. kv./203. kv./19
Driftsinntekter70,268,9
Driftsresultat9,95,7
Resultat etter skatt2,40,6
Resultat pr. aksje0,030,01

Lav kapasitet

Ifølge kvartalsrapporten var omsetningen i «ingredients»-segmentet lavere enn ventet i tredje kvartal, som følge av isforhold og lavere oppnådd kapasitet på «Antarctic Endurance». Den underliggende etterspørselen opplyses å være god.

Tidligere har Aker BioMarine hatt en målsetning om å ha 84 prosent kapasitet på «Antarctic Endurance» for 2020. I tredje kvartal var kapasiteten på bare 63 prosent.

Selskapet forventer en samlet fartøyproduksjon på 6.500 til 7.500 tonn i fjerde kvartal. I neste innhøstingssesong tror Aker BioMarine at «Antarctic Endurance» vil driftes på tilnærmet full kapasitet.

I kvartalsrapporten skriver Aker BioMarine at det har ambisjoner om å flytte aksjene fra Merkur Market til hovedlisten på Oslo Børs i løpet av første kvartal til neste år.

Fredag ettermiddag ble Aker BioMarine omsatt for 81,92 kroner på Merkur Market, etter en kursoppgang på i overkant av 4 prosent.

aker biomarine
kjell inge røkke
matts johansen
Nyheter
Sjømat
Børs