Norcod-rival har gjennomført andre slakt

Statt Torsk ligger noen hestehoder foran Norcod, og gjorde tirsdag slakt av 150 tonn torsk. – Alle som har spist torsken skryter av smaken, sier Gustave Brun-Lie.

GIR GASS: Daglig leder Gustave Brun-Lie (t.v) i Statt Torsk har nettopp gjennomført slakt av 150 tonn torsk, og er full av begeistring.  Foto: Statt Torsk
Sjømat

Den seneste tiden har Norcod-aksjen gått som en kule på Oslo Børs, og siden børsnoteringen er aksjen opp nærmere 58 prosent. I skrivende stund omsettes den for 78,98 kroner.

Til Finansavisen uttalte storaksjonær Jan Severin Sølbæk i danske Artha Kapitalforvaltning følgende:

«Det er den beste investeringen jeg noensinne har sett. Aksjen er fortsatt billig og det er mulig å regne hjem store verdier».

Norcod  NCOD-ME ligger imidlertid bak Statt Torsk i løypa når det gjelder slakt, der førstnevnte selskap har ambisjoner om å gjøre sitt første i andre kvartal til neste år. 

Statt Torsk gjorde sitt andre slakte noensinne tirsdag, hvor det ble slaktet 150 tonn. Selskapet ble stiftet allerede i 2014, mens Norcod så dagens lys i 2018.

Hemmelig pris

Torsken fraktes nå fra oppdrettsmerdene på Stadlandet til slakteriet på Averøya i Møre og Romsdal, hvor den slaktes hos Pure Norwegian Seafood. Ifølge Statt Torsk lover de foreløpige resultatene bra.

– Alle som har spist torsken skryter av smaken. Nå pakker vi fisken i kasser og sender det på trailer til Sør-Europa. Vi er veldig optimistiske, sier daglig leder Gustave Brun-Lie i Statt Torsk.

Det er Lerøy Seafood som har kjøpt fisken, men Statt Torsk vil ikke opplyse hvilken pris det har fått. 

Finansavisen omtalte i oktober at selskapet sikter mot en årlig produksjon på 3.000 tonn i 2022 og jakter opptil 100 millioner kroner for å finansiere veksten. Prisingen før penger ligger på rundt 200 millioner kroner etter det Finansavisen erfarer.

Norcod har til sammenligning enda større vekstambisjoner og skal slakte 6.500 tonn torsk i 2021.

Tror på torskeeventyr

På starten av 2000-tallet drev flere enn 30 aktører med oppdrett av torsk i Norge, deriblant lakseoppdrettere som Mowi og Grieg Seafood. God bestand av villtorsk i Barentshavet, biologiske utfordringer og lave priser gjorde det imidlertid vanskelig for torskeoppdretterne.

– Vi ser en kraftig forbedring i forhold til forrige runde for ti år siden. Fisken trives bedre og opptrer mer fattet. Vi ser at den roer seg fint når den er vant med omgivelsene, og at de er sosiale og interesserte i det som skjer rundt seg, sier Brun-Lie.

Nylig hentet Statt Torsk-konkurrenten Norcod 250 millioner kroner til en prislapp på 602 millioner kroner før penger. Nå er prisingen løftet til over 1,3 milliarder kroner.

«Næringen er foreløpig liten, og vi ser ikke på Norcod som en konkurrent. Vi snakker om et nytt eksporteventyr for Norge. Statt Torsk ønsker å samarbeide med de andre aktørene for å utvikle næringen. Det er definitivt plass til flere», uttalte Brun-Lie til Finansavisen tidligere i høst.

norcod
Statt Torsk
Gustave Brun-Lie
Nyheter
Sjømat
Børs