<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gladmelding for lakseutfordrer

Enova spytter inn nesten 100 millioner kroner.

Publisert 13. nov. 2020
Oppdatert 13. nov. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord
ENOVA-STØTTE: For Salmon Evolution, her ved adm. dir. Håkon André Berg (t.v.) og styreleder Tore Tønseth. Foto: Iván Kverme

Salmon Evolution Holding SALME-ME har blitt tildelt 96,8 millioner kroner i tilskudd fra Enova, går det frem av en børsmelding. 

Støtten gis som direkte tilskudd og utløser ikke noen større tilleggsinvesteringer for Salmon Evolution enn det som allerede ligger i selskapets planer. 

Tilskuddet er knyttet til det pågående byggeprosjektet Salmon Evolution gjennomfører for sitt landbaserte lakseoppdrettsanlegg på Indre Harøy i Hustadvika Kommune i Møre og Romsdal.

Dette anlegget vil etter at første byggetrinn er ferdigstilt produsere ca. 9.000 tonn laks årlig og er ifølge selskapet basert på «meget energieffektive løsninger». 

Selskapets hybride gjennomstrømmingssystem er basert på å hente inn store mengder sjøvann som skal benyttes til å produsere totalt 36.000 tonn laks når anlegget er fullt utbygd. 

– Med dette tilskuddet bidrar Enova til at morgendagens løsninger for lakseoppdrett blir realisert. Vår strategi om å etablere en signifikant, lavutslipps lakseoppdretter står fast, sier toppsjef Håkon André Berg i en kommentar.

Les mer her.