Kursrally etter første slakt

Torsdag spratt Norcod-aksjen opp over 13 prosent etter første prøveslakt. – Fisken har prestert utmerket, sier driftsdirektør Rune Eriksen.

HYGGELIG REISE: Aksjonærene i Norcod har fått 60 prosents avkastning siden børsnoteringen i midten av november. Foto: Iván Kverme
Sjømat

Torskeoppdretteren Norcod er blitt tatt godt imot på Euronext Growth etter noteringen i midten av oktober. Aksjen har steget fra 50 til 79,50 kroner, noe som betyr en oppgang på 60 prosent.

Torsdag bykset kursen opp over 13 prosent etter at selskapet gjorde sitt første slakt, hvor det ble sendt ut smaksprøver til en rekke utvalgte detaljister, matserviceleverandører og produsenter i 16 forskjellige land.

– Fisken har prestert utmerket og fiskevelferd er høyt prioritert. På grunn av høy overlevelsesrate, rolig atferd, godt distribuert biomasse og god appetitt har fisken vokst godt, og vi har kunnet hente ut torsk på 2,5 kg etter kun elleve måneders produksjon i sjø, sier driftsdirektør Rune Eriksen i Norcod.

Milepæl

Norcod har planer om å gjøre første slakt av fersk fisk til kommersielt salg neste sommer.

– Det å sende prøveeksemplarer fra produksjonen er et stort steg fremover for oss, og en spennende del av vår reise mot å oppnå våre forretningsmål og produsere verdi for aksjonærene. Vi har kommet langt, og jeg er svært glad over å høre at kundene mener vi har et fantastisk produkt med en stor fremtid, sier konsernsjef Christian Riber, som nylig ble sjef etter Hilde R. Storhaug.

I slutten av september hadde Norcod og samarbeidspartneren Namdal Settefisk 1,7 millioner torsk i produksjon, fordelt på to anlegg i Norge. Det er ventet et slaktevolum på 10.000 tonn i 2022.