Carnegie rykker ut med en kjøpsanbefaling

Carnegie oppgraderer Salmar-aksjen til kjøp.

KJØP: Carnegie anbefaler kjøp av aksjer i Salmar, her representert ved konsernsjef Gustav Witzøe. Foto: Ivan Kverme
Sjømat

Carnegie oppgraderer Salmar  fra hold til kjøp og hever kursmål fra 485 til 700 kroner. Torsdag formiddag omsettes aksjen for 508 kroner, opp 3,7 prosent.

«Med sin seneste søknad og når reguleringer er på plass vil offshore-oppdrett representere en ny æra i lakseoppdrett, og med Salmars fem til tiårs forsprang mot konkurrenter, estimerer vi fair verdi på ni milliarder kroner for selskapets offshore-oppdrettsinitiativer. Det tilsvarer rundt 20 prosent av dagens markedsverdi på selskapet», heter det i oppdateringen fra meglerhuset, ifølge TDN Direkt.

Flere meglerhus sier kjøp

I forrige uke oppgraderte Danske Bank Markets Salmar fra hold til kjøp samtidig som kursmålet ble hevet med 11 prosent til 550 kroner.

12. januar var Handelsbanken Capital Markets ute med en ny sektorrapport. Der fikk Salmar en kjøpsanbefaling, men det var Lerøy Seafood  , Mowi  og Grieg Seafood  som ble beskrevet som meglerhusets favoritter.