Lakseprisen stiger

Markedsaktører melder om prisøkning for fersk laks med levering i neste uke.

OPP: Lakseprisen stiger. Foto: James MacDonald
Sjømat

Markedsaktører IntraFish har snakket med fredag ettermiddag sier fersk laks med levering i neste uke stiger noe i pris sammenlignet med denne uken, ifølge TDN Direkt.

– Det er nok ikke omsatt så mye ennå. Vi har kjøpt på priser rundt 50 kroner i Nord-Norge, noe som tilsvarer rundt 51 kroner i Oslo, sier en utenlandsk industriaktør til IntraFish.

Det er noe opp fra forrige fredag, noe kilden forklarer med to forhold:

– Denne uken kom det ny biomassestatistikk som viser at det er litt mindre fisk i sjøen enn ventet. Samtidig har lakseprisene har vært lave i januar og så langt i februar. Norske lakseprodusenter ser nok muligheten til å kjøre opp prisene litt, sier han.

En annen oppdretter melder om en prisoppgang på rundt tre kroner, til rundt 53 kroner kiloen.
– Eksportvolumet sist uke var opp 33 prosent sammenlignet med samme uke i fjor, så det er imponerende at prisene stiger, sier han.

Eksporten øker både til konsumentland i Sør-Europa, men enda mer til produsentland som Danmark og Polen, sier han.

– Etter hvert vil økningen i volum avta. Sjøtemperaturene har vært lave, lenge, legger han til og sier at venter fortsatt prisøkning.

Den aller største fisken har litt lavere kilopris.

– Kanskje med unntak av den vi får solgt til Asia, men mye av storfisken må selges i det europeiske markedet, hvor kiloprisen er litt lavere, sier oppdretteren.

Fredag ettermiddag meldes det om følgende priser og prisforventninger:

3 – 4 kg – 51 – 53 kr/kg
4 – 5 kg – 51 – 53 kr/kg
5 – 6 kg – 51–52 kr/kg
6 kg+ – 50 – 52 kr/kg