Meglerhus: Dette bør du følge med på i morgen

Flere meglerhus forteller hva investorer bør følge nøye med på når Mowi avholder kapitalmarkedsdag onsdag.

KAPITALMARKEDSDAG 17. MARS: På bildet ser du Mowis konsernsjef Ivan Vindheim (t.h.) sammen med styreleder Ole Eirik Lerøy. Foto: Iván Kverme
Sjømat

 

(saken er oppdatert med flere analytikere)

Onsdag 17. mars avholder Mowi kapitalmarkedsdag. Analytikere både Finansavisen og TDN Direkt har vært i kontakt med tror det vil være spesielt fokus på oppdrettsvirksomheten og volumvekst, samt kostnader.

– Hovedfokus blir nok på oppdrettsvirksomheten. Jeg tror Mowi vil oppdatere på veksten i de forskjellige regionene, og si noe om volum og kostnader for regionene, sier Christopher Robin Vinter i SpareBank 1 Markets til Finansavisen.

Meglerhuset har en nøytralanbefaling på Mowi-aksjen og kursmål 205 kroner.

Tirsdag rundt lunsjtider er aksjen svakt ned 0,9 prosent og handles for 212 kroner på Oslo Børs.

SpareBank 1-analytikeren ser dermed ingen opptur for Mowi-aksjen. 

Gode nyheter for utbytte

Alexander Aukner i DNB Markets har også holdanbefaling på aksjen og kursmål 205 kroner. Til Finansavisen sier analytikeren at han ikke tror Mowis kapitalmarkedsdag blir den helt store eventen.

– Ny utbyttepolicy ble annonsert i forbindelse med tallene for fjerde kvartal, sammen med en restrukturering av Canada.

– Vekst blir nok ett av fokusområdene, men vi forventer ikke noen revolusjonerende nyheter om store investeringer i landbasert eller offshore, og ser heller for oss at fokus blir på bedre utnyttelse av dagens kapasitet innenfor de lisensene man har. 

– Dette er gode nyheter for kontantstrøm og utbytte, men gir nok heller ikke aksjen noe ytterligere reprising, sier Aukner til Finansavisen.

Litt lavere kursmål 

Carl-Emil Kjølås Johannessen i Pareto Securities har også holdanbefaling, men analytikeren ser et knepp større nedside for Mowi-aksjen og oppgir kursmål på 195 kroner til Finansavisen. 

Pareto-analytikeren er mest spent på den potensielle volumveksten.

– I våre estimater inkluderer vi volumer i 2023 på 495.000 tonn, opp fra 445.000 tonn som er ventet i år. 

– Det blir interessant å høre om selskapets planer for virksomheten i Canada. Videre vil informasjon om utviklingen i konsumerproduktdivisjonen og lærdom relatert til lansering av Mowi-merkevaren trolig bli adressert. Vi venter også noe fokus på potensialet og planene for fôr-segmentet, sier Kjølås Johannessen.

Mest bull

Kjetil Lye i Handelsbanken Capital Markets har imidlertid en kjøpsanbefaling og kursmål 211 kroner på Mowi-aksjen.

– Vi ser spesielt frem til en oppdatering på oppdrettsvirksomheten og utsiktene for vekst i volumene i årene fremover. Vi estimerer en vekst på rundt 4 prosent, til 464.000 tonn i 2022, og ytterligere vekst inn i 2023, sier Lye til Finansavisen. 

Også Carnegie forventer at Mowi vil adressere volumveksten som har vært under bransjegjennomsnittet de seneste fem årene. Ifølge TDN Direkt beskriver analytiker Lars Konrad Johnsen prisingen av aksjen som utfordrende på meglerhusets estimater, samtidig som han ser risiko/avkastning som nøytral til negativ i forkant av kapitalmarkedsdagen.

Christian Nordby i Kepler Cheuvreux tror Mowi vil bruke tid på ny teknologi som kan hjelpe på kostnadene.