<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trøbbel ved Atlantic Sapphire-anlegg

Nå ventes det at 500 tonn fisk går tapt for den landbaserte lakseoppdretteren.

Publisert 24. mars 2021 kl. 07.11
Oppdatert 24. mars 2021 klokken 08.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 132 ord
STYRELEDER I ATLANTIC SAPPHIRE: Johan Andreassen. Foto: Hilde Oreld

 

Atlantic Sapphires amerikanske datterselskap har hatt en hendelse i ett av sine vekstsystemer ved sitt anlegg i Miami, opplyses det i en børsmelding.

Selskapets foreløpige analyse, som fortsatt er usikker, indikerer at en identifisert designsvakhet fra RAS-leverandøren førrte til at en betydelig mengde partikler strømmet fra partikkelfiltreringssystemet til biofilter og sidefiltre. Det resulterte i forhøyet uklarhet og muligens gasser.

Fisk skal ifølge meldingen ha samlet seg i bunnen av tankene og forstyrret strømmen av nytt vann, noe som forårsaket økende dødelighet.

Atlantic Sapphire forventer at 500 tonn fisk går tapt, tilsvarende omtrent 5 prosent av årlig slaktevolum i første fase, med en snittvekst på cirka ett kilo. 

Hendelsen kommer i tillegg til de midlertidige utfordringene som Atlantic Sapphire allerede har som følge av konstruksjonsarbeid, men det vil ifølge selskapet ikke påvirke kontinuiteten i leveransene til kunder.