<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Holberg øyner dobling for sin nye laksefavoritt

Arctic Fish har ikke tatt av på børsen ennå, men Jann Molnes liker det han ser.

    Publisert 9. apr. 2021 kl. 14.21
    Oppdatert 9. apr. 2021 klokken 14.29
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 351 ord
    HOLBERG-FAVORITT: Norway Royal Salmons islandske datterselskap, her ved konsernsjef Stein Ove Tveiten (t.h) og lokasjonssjef Egill Ólafsson. Foto: Arctic Fish

     

    Sjømatfondet Holberg Triton tok Norway Royal Salmon-datter Arctic Fish inn som ny aksje i porteføljen i mars, går det frem av en månedsrapport.

    Arctic Fish ble overtegnet stort før noteringen på Euronext Growth 19. februar, uten at kursen har tatt fyr siden den gang. Aksjen handles fredag ettermiddag på 57,70 kroner, som er ned fra emisjonskursen på 61,20 kroner.

    – Dobler produksjonen i år

    Men Triton-forvalter Jann Molnes har de lange brillene på, og viser i rapporten til at selskapet siden etableringen i 2017 har bygget solide operasjoner – inklusive egen smoltproduksjon med  sikker vannkilde. 

    «Arctic Fish har lisenser og lokaliteter i tre fjordsystemer med gode forhold og 100 meter dype fjorder», skriver han, og mener utgangspunktet for avkastning er godt.

    «Kostnadsprofilen på de første generasjoner med fisk er lovende, med god overlevelse og høy kvalitet. Dette lover godt for avkastningsprofilen videre ved økt volumproduksjon. Utsiktene er at selskapet dobler volumproduksjonen i 2021, og neste dobling ventes å skje i løpet av 2025», heter det videre.

    LIKER ARCTIC FISH: Holberg-forvalter Jann Molnes. Foto: Holberg Fondene

    – Politisk risiko er avklart

    Molnes mener kapitalinnhentingen ved børsnoteringen sikrer selskapets videre vekstplaner. 

    «Selskapet har bygget et unikt smoltanlegg på Island, der lukket RAS (recirculation aquaculture systems, red. anm) og vertikal integrasjon sikrer kvalitet og trygghet mot sykdommer som BKD (bakteriell nyresyke, red. anm), som er et problem på Island», fortsetter han.

    Arctic Fish prises ifølge Holberg-rapporten til en P/E på 16, forutsatt 12.000 tonn volum i 2021 og futurepriser på 55 kroner kiloen. Den politiske risikoen på Island anser Molnes som avklart. 

    «I motsetning til i Norge, er grunnrente og skattenivå på plass med en estimert skatt på 28 prosent», skriver han.

    Lerøy Seafood største post

    Holberg Triton hadde ved utgangen av mars en 2021-avkastning på 6,4 prosent, og har siden oppstarten i februar 2017 klart en gjennomsnittlig, årlig avkastning på 8,6 prosent.

    Forvaltningskapitalen var på dette tidspunktet 518 millioner kroner, med både Lerøy Seafood (8,4 prosent), Bakkafrost (8,1 prosent) og Austevoll Seafood (7,8 prosent) inne blant fondets fire klart største poster. 

    Sjømatindeksen på Oslo Børs har så langt i år hatt en oppgang på 13,4 prosent.