Overrasket med høye slaktevolumer

Mowi-aksjen klatret 2 prosent på en svak børs etter at selskapet slaktet betydelig mer laks enn ventet i første kvartal.

GODE TALL: Konsernsjef Ivan Vindheim i Mowi slaktet mer laks enn ventet i første kvartal, og driftsresultatet endte 19 millioner euro høyere enn konsensus. Foto: Iván Kverme
Sjømat

 

Tirsdag morgen la Mowi frem en handelsoppdatering for første kvartal, som ble godt mottatt av investorene. Klokken 15.00 var aksjen opp 2 prosent til 208,10 kroner.

Oppdrettsgiganten slaktet til sammen 125.500 tonn i første kvartal, mens konsensus ventet et volum på 116.000 tonn.

– Det er høye volumer i et førstekvartal, og på nivå med volumene vi så i tredje og fjerde kvartal i fjor, sier Kepler Cheuvreux-analytiker Christian Olsen Nordby.

I Norge var slaktevolumet på 75.000 tonn, mens det i Skottland og Canada var på henholdsvis 18.500 og 10.500 tonn. I Chile endte slaktevolumet på 19.500 tonn, mens det både i Irland og på Færøyene var på 1.000 tonn.

Slo forventning

Det operasjonell driftsresultat kom inn på 109 millioner euro, mot 109 millioner euro i samme periode i fjor. På forhånd ventet analytikerkorpset et driftsresultat på 90 millioner euro, mens Kepler Cheuvreux traff blink med 109 millioner euro.

Den norske virksomheten til Mowi bidro med et driftsresultat på 1 kroner pr. kilo.

– Mowi rapportere om en kostnad pr. kilo på 4,2 euro, noe som er lavere enn forrige kvartal, på grunn av bedre kostnadskontroll i Norge. Driftsresultatet pr. kilo endte imidlertid under vårt estimat, drevet av prisoppnåelsen, sier Olsen Nordby.

Nedjustering

– Vi kommer ikke til å løfte volumestimatet for 2021, men vi mener at tallene antyder et større volumpotensial for resten av 2021. Som følge av et lavere driftsresultat pr. kilo i kvartalet kommer vi til å nedjustere det operasjonelle driftsresultat for 2021 med rundt 2 prosent, sier han.

Ved utgangen av første kvartal hadde Mowi en netto rentebærende gjeld på cirka 1,28 milliarder euro.