<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mowi refinansierer eksisterende fasilitet

Mowi refinansierer en eksisterende bankfasilitet i samsvar med selskapets ESG-strategi.

Publisert 1. juli 2021
Oppdatert 1. juli 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 132 ord
REFINANSIERER: Mowi og konsernsjef Ivan Vindheim (til høyre) har refinansiert.  Foto: Iván Kverme

 

Sjømatselskapet Mowi har inngått et terminblad for å refinansiere sin eksisterende bankfasilitet på 1,8 milliarder euro, cirka 18,38 milliarder kroner, knyttet til den sikrede femårige og rullerende bærekrafts-knyttede kredittfasiliteten med en rekke banker, ifølge en melding fra selskapet onsdag ettermiddag. 

Interessen for fasiliteten er relatert til Mowis utvikling mot bærekraftige KPIer, som er i samsvar med selskapets overordnede ESG-strategi. Fasiliteten er et viktig skritt mot Mowis mål om 100 prosent grønn eller bærekraftig finansiering, ifølge meldingen. 

Hovedpunktet i avtalen er en egenkapitalandel på minst 35 prosent, og fasiliteten gir partene fleksibilitet til å bli enige om en økning av rammen med ytterligere 300 millioner euro i løpet av løpetiden. 

Bankene i avtalen er DNB Bank, Nordea Banks filial i Norge, Coöperatieve Rabobank, ABN AMRO Bank, Danske Bank, Skandinaviska Enskilda Banken og Crédit Agricole Corporate & Investment Bank.