<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Atlantic Sapphire mistet 17 prosent av produksjonen

Fredag gikk 400 tonn med fisk tapt ved Atlantic Sapphires saltvannsanlegg i Danmark.

Publisert 12. juli 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 126 ord
17 PROSENT: Etter en feil ved Atlantic Sapphires anlegg i Danmark døde 400 tonn fisk. Det tilsvarer 17 prosent av selskapets årlige produksjon i Danmark. Foto: Eric Risberg

 

Det var en hendelse i en av selskapets to saltvannstanker som fredag førte til at rundt 400 tonn med fisk døde, i følge en melding. 

Da det ble utført vedlikeholdsarbeid ved filtreringssystemet tilknyttet fisketankene, skjedde det en feil. Vannstanden i RAS-systemet ble endret slik at stillestående vann fløt inn i tanken. Det resulterte i at vannkvaliteten til fiskene raskt ble forverret og dødeligheten steg.

Det finansielle tapet selskapet påføres av at 400 tonn fisk forsvinner, er estimert til å komme på 3 millioner dollar – tilsvarende 26,1 millioner norske kroner. Det utgjør omtrent 17 prosent av den årlige fiskeproduksjonen ved Atlantic Sapphires anlegg i Danmark.

Som følge av at saltvannstanken nå tømmes for fisk skal den nå modifiseres og deles i to, slik at dødeligheten ved lignende fremtidige hendelser reduseres.