<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

BioFish får tommel opp fra Mattilsynet

Smoltprodusenten BioFish får øke sin årlige produksjonsmengde.

    Publisert 4. aug. 2021 kl. 08.33
    Oppdatert 4. aug. 2021 klokken 16.15
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 194 ord
    FÅR ØKE PRODUKSJON: BioFish har fått grønt lys av Mattilsynet. Illustrasjonsbilde av slaktet laks på et foredlingsanlegg. Foto: NTB

     

    BioFish, som i går gikk på børs med et helt kobbel av kjendisinvestorer på aksjonærlisten, kunne onsdag melde om godt nytt fra Mattilsynet.

    I en børsmelding skriver selskapet at de har fått tommel opp fra Mattilsynet til å øke sin årlige smoltproduksjon fra 1,5 millioner til 5 millioner. 

    «Tommelfingerregelen er at 10.000 tonn smolt gir en omsetning av postsmolt på én milliard kroner. Da håper vi på 50 prosent EBITDA-marginer, og mener det er realistisk», uttalte konsernsjef Morten Skulstad i BioFish til Finansavisen nylig.

    Postsmolt betyr stor smolt på mer enn 250 gram.

    I tillegg har selskapet fått tillatelse til å fase ut sine siste tanker som opererer med gjennomstrømningsteknologi og erstatte de med RAS-anlegg. 

    BioFish AS

     
    • BioFish AS er 100 prosent eiet av BioFish Holding AS
    • Uavhenig smoltprodusent lokalisert i Tørvikbygd ved Hardangerfjorden. 
    • BioFish overtok anlegget på Ljones i 2016, og har etter overtagelsen levert mer enn 4 millioner smolt, og gjennomført en total ombygging av produksjonsanlegget fra gjennomstrømningsteknologi til resirkulering (RAS).
    • Notert på Euronext Growth 3. august 2021.

    BioFish hadde sin første handelsdag på Euronext Growth tirsdag, og falt om lag 14 prosent fra noteringskursen på 21,50 kroner.