Den Averøy-baserte kveiteoppdretteren Nordic Halibut fikk se inntektene øke fra 2,4 millioner i andre kvartal i fjor til 12,7 millioner kroner i samme periode i år. Topplinjeveksten henger i all hovedsak sammen med at HoReCa-markedet (hotell, restaurant og catering) var stengt i store deler av andre kvartal i fjor.
Slaktevolumet steg fra 21 tonn i andre kvartal i fjor til 117 tonn i andre kvartal i år, og selskapet styrer stadig mot et slaktevolum på 425 tonn for helåret 2021.
Kraftige kostnadsøkninger sender likevel resultatene i minus. Forklaringen er dyrere fôr, en negativ lagerendring, rensing av fiskeutstyr og kostnader tilknyttet børsnoteringen 26 april.
«Etter å ha sett en merkbar forbedring gjennom kvartalet, har vi fortsatt tro på at kveitemarkedet vil normalisere seg gjennom andre halvår, ettersom våre hovedmarkeder Norge, Storbritannia og USA gjenåpner», skriver Nodic Halibut i rapporten.
Nordic Halibut
(Mill. kr) | 2. kv./21 | 2. kv./20 |
Driftsinntekter | 12,7 | 2,4 |
Driftsresultat | (15,6) | (12,8) |
Resultat før skatt | (17,7) | (16,2) |
Resultat etter skatt | (17,7) | (16,2) |