<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Inntektene mangedoblet

HoReCa-markedet er på vei tilbake, og det synes på inntektene for Nordic Halibut i andre kvartal. 

Publisert 25. aug. 2021
Oppdatert 25. aug. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 181 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Edvard Henden i Nordic Halibut. Foto: Anders Horntvedt

 

Den Averøy-baserte kveiteoppdretteren Nordic Halibut fikk se inntektene øke fra 2,4 millioner i andre kvartal i fjor til 12,7 millioner kroner i samme periode i år. Topplinjeveksten henger i all hovedsak sammen med at HoReCa-markedet (hotell, restaurant og catering) var stengt i store deler av andre kvartal i fjor.

Slaktevolumet steg fra 21 tonn i andre kvartal i fjor til 117 tonn i andre kvartal i år, og selskapet styrer stadig mot et slaktevolum på 425 tonn for helåret 2021.

Kraftige kostnadsøkninger sender likevel resultatene i minus. Forklaringen er dyrere fôr, en negativ lagerendring, rensing av fiskeutstyr og kostnader tilknyttet børsnoteringen 26 april.

«Etter å ha sett en merkbar forbedring gjennom kvartalet, har vi fortsatt tro på at kveitemarkedet vil normalisere seg gjennom andre halvår, ettersom våre hovedmarkeder Norge, Storbritannia og USA gjenåpner», skriver Nodic Halibut i rapporten.

Rapporten her.

Nordic Halibut

(Mill. kr) 2. kv./21 2. kv./20
Driftsinntekter 12,7 2,4
Driftsresultat (15,6) (12,8)
Resultat før skatt (17,7) (16,2)
Resultat etter skatt (17,7) (16,2)