DNB Markets spår mer enn dobling i skadeskutt oppdrettsaksje

DNB Markets mener det er for mye negativitet i Atlantic Sapphire og opprettholder kjøpsanbefalingen.

Publisert 1. okt. 2021 kl. 10.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 182 ord
TUNGT: Atlantic Sapphire og adm. direktør Johan Emil Andreassen har hatt et tungt år på børs så langt.  Foto: Hilde Oreld

 

DNB Markets mener det er for priset inn for mye negativitet i Atlantic Sapphire-kursen og opprettholder sin kjøpsanbefaling i en oppdatering fredag.

Nyhetsstrømmen i selskapet har vært klart negativ gjennom 2021 med massedødelighet, kostnadsoverskridelser, forsinket slakting og nå en helt tapt lokalitet i Danmark etter brann.

«Aksjekursen har falt 70 prosent hittil i år som etter vårt syn representerer tapt tillit til selskapet og dets kommunikasjon til markedet», skriver sjømatanalytiker Alexander Aukner.

Skepsisen er dog forståelig, skriver Aukner, med et negativt driftsresultat i første halvår og operasjonelle utfordringer med oksygenmangel i andre halvår.

Imidlertid ventes forsikringen etter brannen i Danmark å kunne være på 33 millioner dollar, og DNB Markets mener den potensielle utbetalingen kan hjelpe å tette likviditetsgapet for planene i USA.

Kursmålet settes til 70 kroner aksjen, for å reflektere reduserte langsiktig inntjeningspotensial som følge av tapet i Danmark, høyere kostnader på kort sikt, og en ventet kapitalinnhenting. Meglerhuset mener en ny runde med kapitalinnhenting bør være reflektert i aksjekursen.

70 kroner aksjen tilsvarer en oppsiden på 103,5 prosent fra dagens kursmål på 34,4 kroner. Så langt i år er kursen ned 71,5 prosent.