Øyner drahjelp for lakseaksjer frem mot jul

Etter noen flate måneder ser Alexander Aukner og DNB Markets for seg et oppsving i lakseprisene.

Publisert 23. nov. 2021 kl. 09.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 221 ord
SER HØYERE LAKSEPRISER: DNB Markets og analytiker Alexander Aukner. Foto: Iván Kverme

   

DNB Markets ga denne uken fornyet tillit til SalMar og Lerøy Seafood i sin anbefalte portefølje. Meglerhuset støtter seg på at sjømatsektoren vil kunne få drahjelp av lakseprisene i ukene frem mot jul.

«Går vi tilbake til 2000, ser vi at det i gjennomsnitt har vært et sesongmessig løft i prisene på levering fra norske oppdrettere gjennom årets siste seks uker», heter det i en rapport tirsdag. 

Førjulstiden i fjor ble et unntak med stengte restauranter og en flatere prisutvikling frem mot årsskiftet. 

«Indikasjonene fra slutten av forrige uke viste også at det etter noen måneder med flat utvikling er forventninger om at spotprisene denne uken vil være opp med 3-5 kroner pr. kilo,» skriver DNB Markets.

Ser 26 prosent oppside

«Prisen på laks levert fra Chile og Canada ser samtidig i mindre grad ut til å ha de samme sesongmessige svingningene, og i den grad vi kan observere en pristopp for året, inntreffer den i disse markedene rundt midten av april,» heter det videre.

Meglerhuset opererer med kursmål 650 kroner i SalMar og 85 kroner i Lerøy Seafood.

I tidlig handel tirsdag faller SalMar 0,9 prosent til 608,80 kroner, mens Lerøy Seafood trekker ned 0,4 prosent til 67,46 kroner. DNB Markets ser dermed en oppside på 6-7 og 26 prosent i de to aksjene fra dagens nivåer.