<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kepler Cheuvreux høyner i oppdrettskjempe

Kepler Cheuvreux, som er ute med fersk sektoroppdatering, høyner kursmålet på Lerøy Seafood.

    Publisert 21. apr. 2022 kl. 13.38
    Oppdatert 21. apr. 2022 klokken 13.44
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 343 ord
    RESTRUKTURERINGSCASE: Noen av Lerøy Seafoods merder i Rongøy. NTB Scanpix

     

    Kepler Cheuvreux høyner kursmålet på Lerøy Seafood til 97 kroner pr. aksje, opp fra tidligere 85 kroner. Hittil i år har aksjen steget 25,4 prosent på Oslo Børs.

    Kjøpsanbefalingen opprettholdes.

    Analytiker Christian Olsen Nordby viser til at sjømatselskapet har gått gjennom en periode med høye investeringer, som nå begynner å gi resultater, ifølge TDN Direkt. 

    Han peker på gode prestasjoner innen VAP-divisjonen, mens oppdrett Vest vil øke volumene med 22 prosent i 2022, sammenlignet med 2019-nivåer. 

    «Neste steg er at selskapet prøver å utnytte situasjonen med høyere priser og unngå store utslag av vintersår i Nord-Norge fremover», heter det i en oppdatering.

    Meglerhuset mener selskapet også ifølge nyhetsbyrået drar fordel av et forbud mot russisk sik på det globale markedet, mens ørretsegmentet trolig vil tynges, da Hviterussland/Russland ikke lenger er store kjøpere.

    Kepler modellerer en rabatt på fem kroner pr. kilo ørret sammenlignet med laks.

    Vraker anbefaling

    Kepler er ute med en oppdatering på flere oppdrettsselskaper torsdag, og nedgraderer blant annet Grieg Seafood til en hold-anbefaling, samtidig som kursmålet heves fra 122 til 142 kroner.

    Ifølge TDN Direkt mener tallknuserne at selskapet vil dra stor nytte av dagens marked med en kontraktsandel på kun 16 prosent i første kvartal, og estimerer et driftsresultat på 30 kroner pr. kilo. Det vil i så fall være selskapets beste kvartal noensinne.

    Slaktet mindre

    Lerøy Seafood fikk et slaktevolum på 32.100 tonn laks og ørret i første kvartal 2022, ifølge en melding i begynnelsen av april, mot et slaktevolum på 42.100 tonn i tilsvarende periode året før.

    I kvartalet hadde Lerøy Aurora et slaktevolum på 4.900 tonn (9.000), Lerøy Midt hadde et slaktevolum på 11.800 tonn (16.500), mens i Lerøy Sjøtroll var volumet på 15.400 tonn (16.700). Av volumet utgjorde 4.100 tonn ørret (4.200).

    Lerøy Seafood Group

     
    • Norsk sjømatprodusent med røtter tilbake til 1899. 
    • Kjernevirksomheten til konsernet er produksjon, produktutvikling, markedsføring, salg og distribusjon av sjømat. 
    • Selger produktene sine i 80 land, og har fabrikker i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Frankrike, Nederland, Portugal, Spania og Tyrkia. 
    • Selskapet selger produktene sine til butikker, restauranter, kantiner og hoteller. 
    • Har hovedkontor i Bergen, men driver med fangst og havbruk langs hele norskekysten. 
    • Adm. direktør er Henning Beltestad.