<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Torskeselskap jakter 50 millioner

Statt Torsk henter opptil 50 millioner kroner i en emisjon.

    Publisert 28. juni 2022 kl. 16.31
    Oppdatert 28. juni 2022 klokken 17.18
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 180 ord
    HENTER PENGER: Statt Torsk, her ved adm. direktør Gustave Brun-Lie, som selv tegner seg for en million kroner gjennom konvertering av en kredittfasilitet. Foto: Statt Torsk

    STATT

    Statt Torsk har tirsdag kunngjort en emisjon der selskapet vil hente mellom 26,7 og 50 millioner kroner.

    Tegningskursen er fastsatt til 2,00 kroner.

    Midlene skal brukes til finansiering av oppbygging av biomasse, som skal legge til rette for helårs levering av oppdrettstorsk fra andre halvår i år. Selskapet vurderer at emisjonsbeløpet vil være tilstrekkelig for å oppnå dette.

    I forkant har Statt Torsk og tilretteleggerne SpareBank 1 Markets og Danske Bank fått forhåndstegninger og indikasjoner på interesse som samlet utgjør minstebeløpet i emisjonen – 26,7 millioner.

    Blant de som har forhåndstegnet seg, er Veen-familiens TD Veen, som er tilknyttet styremedlem Øyvind Schanke, og Orinoco, som kontrolleres av Statt-styreleder Nicolas Brun-Lie. Selskapene har tegnet seg for cirka 5,0 millioner kroner hver.

    Videre har nærstående til styre og ledelse forhåndstegnet seg for aksjer til rundt 6,7 millioner kroner gjennom konvertering av en kredittfasilitet etablert 11. mai i år. Orinoco representerer her cirka 5,0 millioner, Statt Torsk-sjef Gustave Brun-Lie tegner seg for 1,0 millioner kroner gjennom selskapet Medvode, og styremedlem Marianne Kveldstad tegner seg for 0,7 millioner gjennom selskapet Mami Holding.