Den landbasert oppdretteren Salmon Evolution satte i mars ut sitt første parti med smolt i anlegget på Indre Harøy, og kunne torsdag invitere til tallfremleggelse for andre kvartal, samt en smakebit på laksen som nå har nådd en snittvekt på 2,3 kg.
Selskapet hadde i kvartalet et negativt driftsresultat på 14 millioner kroner, som er omtrent uendret sammenlignet med samme periode foregående år. Omsetningen var 12,7 millioner kroner i kvartalet, mot null i andre kvartal 2021.
Selskapet ser nå frem mot første slakt i fjerde kvartal i år. Konsernsjef Håkon André Berg i Salmon Evolution ønsker foreløpig ikke å love for mye om hva slaktevolumet blir.
– Vi skal ta ut hele generasjonen i fjerde kvartal, siden det er 100.000 individer er det lett å regne på. Vi ønsker ikke å være for spesifikke på slaktevekten fordi vi bygger samtidig som vi setter inn ny fisk, sier han til Finansavisen.
Salmon Evolution
(Mill. kr) | 2.kv/22 | 2.kv/21 |
Driftsinntekter | 12,7 | 0 |
Driftsresultat | −13,9 | −14 |
Resultat før skatt | −10,5 | −10 |
Skalerer opp
Ledelsen uttrykte under kvartalspresentasjonen at de var godt fornøyd med kvaliteten på fisken så langt, med fast kjøttekstur, fin fettmarmorering og god smak.
– Hvilke forberedelser gjør dere før salg av fisken?
– Vi har hatt tett dialog med mange kunder innen retail- og Horeca-markedet. I tillegg har vi kjørt prosesser i forhold til kundeundersøkelser og vi har testet produktet på representative kunder både i Norge og Europa, sier Berg.
Selskapet har gjennomført et større smoltutsett i sommer, og skal etter planen sette ut mer fisk i tredje kvartal.
– Når vil vi se positivt driftsresultat?
– Vi kommer til å være i full run rate på utsett av laks i november, også vil vi nå full run rate på produksjon, vekst og uttak i andre halvår av 2023, og da begynner vi å snakke. Vi vil være i en oppskaleringsfase frem til sommeren, sier han.