<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Salmon Evolution tapte 14 millioner på driften

Salmon Evolution tapte 14 millioner kroner på driften i andre kvartal, men jobber nå fremover mot første slakt ved slutten av året.

Publisert 18. aug. 2022 kl. 08.40
Oppdatert 18. aug. 2022 klokken 15.38
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 290 ord
FORNØYD: Konsernsjef Håkon André Berg i Salmon Evolution kunne torsdag la media, investorer og analytikere få en smakebit av den første laksen fra Indre Harøy. Foto: Ivan Kverme

 

Den landbasert oppdretteren Salmon Evolution satte i mars ut sitt første parti med smolt i anlegget på Indre Harøy, og kunne torsdag invitere til tallfremleggelse for andre kvartal, samt en smakebit på laksen som nå har nådd en snittvekt på 2,3 kg.

Selskapet hadde i kvartalet et negativt driftsresultat på 14 millioner kroner, som er omtrent uendret sammenlignet med samme periode foregående år. Omsetningen var 12,7 millioner kroner i kvartalet, mot null i andre kvartal 2021.

Selskapet ser nå frem mot første slakt i fjerde kvartal i år. Konsernsjef Håkon André Berg i Salmon Evolution ønsker foreløpig ikke å love for mye om hva slaktevolumet blir.

– Vi skal ta ut hele generasjonen i fjerde kvartal, siden det er 100.000 individer er det lett å regne på. Vi ønsker ikke å være for spesifikke på slaktevekten fordi vi bygger samtidig som vi setter inn ny fisk, sier han til Finansavisen.

Salmon Evolution

(Mill. kr) 2.kv/22 2.kv/21
Driftsinntekter 12,7 0
Driftsresultat −13,9 −14
Resultat før skatt −10,5 −10

Skalerer opp

Ledelsen uttrykte under kvartalspresentasjonen at de var godt fornøyd med kvaliteten på fisken så langt, med fast kjøttekstur, fin fettmarmorering og god smak.

– Hvilke forberedelser gjør dere før salg av fisken?

– Vi har hatt tett dialog med mange kunder innen retail- og Horeca-markedet. I tillegg har vi kjørt prosesser i forhold til kundeundersøkelser og vi har testet produktet på representative kunder både i Norge og Europa, sier Berg.

Selskapet har gjennomført et større smoltutsett i sommer, og skal etter planen sette ut mer fisk i tredje kvartal.

– Når vil vi se positivt driftsresultat?

– Vi kommer til å være i full run rate på utsett av laks i november, også vil vi nå full run rate på produksjon, vekst og uttak i andre halvår av 2023, og da begynner vi å snakke. Vi vil være i en oppskaleringsfase frem til sommeren, sier han.