<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Akva Group: Resultat på minus 59 millioner kroner i tredje kvartal

Publisert 4. nov. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 147 ord
LA FREM TALL: AKVA Group. foto: Akva Group

 

Akva Group fikk et driftsresultat på -59 millioner kroner i tredje kvartal 2022, mot 32 millioner kroner samme periode året før, ifølge selskapets kvartalsrapport fredag.

Driftsinntektene var 840 millioner kroner i tredje kvartal (738). Selskapets ordrereserve var 1.579 millioner kroner ved utgangen av kvartalet (1.740), mens ordreinngangen var 650 millioner kroner i kvartalet.

Selskapet skriver at ordrereserven fortsatt er god, og danner et godt grunnlag for å gjennomføre den organiske vekststrategien. Virkningen fra global ustabilitet og usikkerhet knyttet til forsyningskjederestriksjoner og kostnadsvekst ble redusert i tredje kvartal 2022, men kan fortsette å påvirke lønnsomheten på kort sikt.

Implikasjonene av innføringen av ny grunnrenteskatt er usikre, skriver selskapet videre. Mest sannsynlig vil dette ha en negativ innvirkning på ordreinngangsnivået på kort og mellomlang sikt. Basert på den underliggende etterspørselen etter laks har konsernet fortsatt tro på en sterk markedsvekst på lang sikt.

TDN Direkt

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 10.00