Asgeir ble e-sport-agent – tjente 1,8 mill. på 4 måneder

Midt i pandemien sa Asgeir Kvalvik opp jobben som markedssjef i Coolbet for å starte som agent for e-sport-utøvere. Nå vil han bli verdens største.

STORT MARKED: – E-sport har allerede et stort publikum. De siste rapportene tilsier at det er 2,7 milliarder mennesker i verden som driver med spill på ett eller annet nivå, sier Asgeir Kvalvik i e-sportagentselskapet Ulti Agency. Foto: Ulti Agency
Spill

Lysskye overganger og svarte penger har gitt fotballagenter et dårlig rykte. Nå dundrer e-sport-utøvere frem over hele verden, og de bytter lag oftere enn fotballspillerne. Asgeir Kvalvik fra Kristiansund har tatt mål av seg å få 150 til 200 av de 1.000 best betalte spillerne i verden i sin stall.

– Jeg sluttet som markedssjef i Coolbet i fjor sommer for å starte som e-sport-agent. Mange synes kanskje det var risikabelt midt i en pandemi, men timingen kunne ikke vært bedre, sier Asgeir Kvalvik.

Den 1. september stiftet han Ulti Agency, og på fire måneder dro han inn provisjonsinntekter for 1,8 millioner kroner, og satt igjen med et overskudd på 1,4 millioner etter fire gnistrende spilleroverganger av en stall på bare fire-fem spillere.

Jeg skal bli e-sportens Mino Raiola
Asgeir Kvalvik

– Ekspandere kraftig

Spillerstallen har nå økt til 12 spillere, hvorav syv står uten kontrakt.

– Nå skal vi ekspandere kraftig, og har planer om å åpne kontorer i Asia og Sør-Amerika samt knytte agentavtaler med spillere i flere typer spill, sier Kvalvik.

HØYE MÅL: – Jeg skal bli e-sportens Mino Raiola, Asgeir Kvalvik i Ulti Agency. Foto: Ulti Agency

Han planlegger allerede en emisjon for å finansiere ekspansjonen.

– Vårt fokus handler om å sikre oss spillere.

Det er 1.000 høyt betalte e-sportspillere i verden i dag. Vår ambisjon er å nå 150 til 200 av disse. Da er vi godt sett, og har grunnlag for kjempevekst, sier han.

– Du skal bli e-sportens Rune Hauge?

– Jeg skal bli e-sportens Mino Raiola, sier Asgeir Kvalvik.

Han snakker om verdens største fotballagent med både Zlatan og Erling Braut Haaland i stallen.

Det er litt ville «vesten». Det er ikke så regulert
Asgeir Kvalvik

– Litt ville vesten

– Jeg er registret som fotballagent. men skal kun drive med e-sport. Her er det liten konkurranse med bare ett agentselskap i Skandinavia, og 5-10 på verdensbasis, sier Kvalvik.

Han er allerede representert i Seattle gjennom et samarbeid med en tidligere e-sport-journalist, som nå har begynt som agent.

KOPIERER FOTBALLHONORAR: Asgeir Kvalvik i Ulti Agency tar 10 prosent honorar på spilleroverganger i e-sportmarkedet. Foto: Ulti Agency

Kvalvik har selv vært gamer hele livet, dog ikke profesjonelt. Forretningsmodellen som e-sport-agent er identisk med fotball - Kvalvik tar 10 prosent honorar for å bistå med overganger.

– Er det like mye penger under bordet som i fotball?

– Det er litt ville «vesten». Det er ikke så regulert, og ikke så vanlig med agenter selv om spillerne står alene mot store organisasjoner. Når det er sagt har alle overgangene vi har bistått i så langt vær veldig profesjonelle og ryddige.

– E-sport har allerede et stort publikum. De siste rapportene tilsier at det er 2,7 milliarder mennesker i verden som driver med spill på ett eller annet nivå. Det var for eksempel flere seere under finalen i strategispillet league of Legends i 2019 enn det var folk som så Super Bowl-finalen samme år.