<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investerte titalls milliarder i to aksjer – nå går han inn i GameStop

Ryan Cohen skal sørge for GameStops forvandling mot e-handel i årene som kommer.

    Publisert 8. mars 2021 kl. 16.56
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 168 ord
    INN: Ryan Cohen går inn i GameStop og skal bidra til selskapets skifte. Foto: Flickr

    Grunnlegger av dyrematselskapet Chewy solgte seg ut av selskapet tilbake i 2017 for den nette sum av 3,35 milliarder dollar, eller 28,7 milliarder kroner etter dagens kurs. 

    Han investerte tilnærmet hele summen i to aksjer: Apple og Wells Fargo . Senere uttalte han at han ønsket Apple-aksjen skulle stupe.

    Nå vender han oppmerksomheten mot Wall Streets heteste potet: GameStop. Cohen vil nemlig figurere som selskapets nye leder for skiftet inn i e-handel.

    Cohen er valgt til ny styreleder for en komite satt sammen av GameStops ledelse for å bidra til den markante endringen i selskapets drift. Alan Attal, tidligere driftsleder i Chewy og Kurt Wolf, investeringsdirektør i Hestia Capital Management, er også med i komiteen. 

    I fjor tok Cohen til orde for å endre strategi bort fra fysiske butikker og over til e-handel. Det, sammen med Reddit-arméens handler, var med på å sette fyr under aksjen sent i januar.

    Hittil i år er GameStop-aksjen opp over 700 prosent, og 3.765 prosent siste tolv måneder. Dagens aksjekurs verdsetter selskapet til 10,6 milliarder dollar – 90,8 milliarder kroner.