SpareBank 1 Markets-analytiker Øyvind Mossige tror på utbyttefest i SATS

SpareBank 1 Markets-analytiker Øyvind Mossige tror at SATS kommer til å betale ut ekstraordinære utbytter de neste årene. Det kan gi en direkteavkastning på mellom 14 og 15 prosent.

ØKT UTBYTTE: SpareBank 1 Markets-analytiker Øyvind Mossige tror at SATS kommer til å betale ut ekstraordinære utbytter de neste årene. Foto: Ivan Kverme
Sport

SpareBank 1 Markets er ute med en ny analyseoppdatering på SATS hvor kursmålet løftes fra 30 til 34 kroner, samtidig som en kjøpsanbefaling opprettholdes.

– SATS har en veldig sterk markedsposisjon med en velrenommert merkevare, et «cluster» av attraktivt beliggende klubber, god lønnsomhet og investeringskapasitet, samt innovasjonskraft i et voksende marked med inngangsbarrierer, sier Øyvind Mossige i SpareBank 1 Markets.

Analytikeren mener også at SATS har makrotrendene i ryggen, med økt fokus på trening og velvære – noe han tror vil fortsette.

– Prisene for medlemmer er gunstige, hvor en måned koster det samme som en dag i alpinbakken. SATS har en fleksibel prismodell, og det ligger muligheter for å gjøre oppsalg gjennom å selge mer eksklusive medlemskap og tilleggstjenester som for eksempel PT-timer, mat, drikke og treningsutstyr, sier Mossige.

Ekstraordinære utbytter

Det gir rom for solide utbytter i tiden fremover, skal man tro SpareBank 1 Markets. Ledelsen i SATS har uttalt at belåningsgraden skal ligge konstant på 2 ganger EBITDA ekskludert IFRS 16-effekter.

– Basert på våre estimater vil belåningsgraden komme ned på 1,2 i 2022. Det betyr at selskapet enten må betale ut ekstraordinære utbytter eller gjøre oppkjøp for å oppfylle det de har sagt. Jeg tror SATS kommer til å betale ut saftige utbytter i årene fremover, sier Mossige.

Han estimerer at selskapet kan betale ut henholdsvis 2,2 og 1,8 kroner pr. aksje i ekstraordinære utbytter i 2020 og 2021. Dette kommer på toppen av de ordinære utbyttene som er estimert til 1,8 og 2,2 kroner pr. aksje.

– Basert på dagens aksjekurs gir det en direkteavkastning på rundt 14-15 prosent og det er høyt i dagens marked. Tar man ikke hensyn til de ekstraordinære utbyttene er direkteavkastningen på 6,6 prosent basert på 2020-estimater, og 8 prosent på estimater for det påfølgende året, sier han.

TRAFF BLINK: Stein Erik Hagen kjøpte nesten 17 millioner aksjer i forbindelse med børsnoteringen av SATS. Foto: NTB Scanpix

Ifølge Mossige handles SATS til 14,8 ganger forventet inntjening i 2020, justert for ekstraordinære utbytter.

– Aksjen er ikke dyr på dagens nivåer, legger han til.

Oppjusterer inntjeningen

I den ferske analysen oppjusterer SpareBank 1 Markets inntjeningen pr. aksje med 1,1 prosent til 1,70 kroner for 2020. Tallknuserne venter enda sterkere inntjeningsvekst i 2021 og løfter estimatet med 12,4 prosent til 2,21 kroner.

Ifølge meglerhuset er treningssenterbransjen preget av høye faste kostnader, men kostnaden ved å få en nytt medlem er lav.

– Det gir SATS en høy operasjonell gearing. Vi tror den vil øke ytterligere fremover, som er noe av bakgrunnen for at vi løfter estimatene våre, sier Mossige.

For å redusere kundefrafall tror SpareBank 1 Markets-analytikeren at det ligger store muligheter for videre videreutvikling av SATS' digitale plattformer og direkte kommunikasjon med kundene.

Snuoperasjon i Danmark?

Ved utgangen av fjerde kvartal hadde SATS 687.000 medlemmer, hvorav 97.000 kom fra den danske treningskjeden Fitness.dk, som ble kjøpt opp i januar i fjor.

SATS la 127 millioner kroner på bordet for treningskjeden, som har slitt med fallende omsetning, færre medlemmer og negative resultater de seneste årene.

I fjerde kvartal omsatte den danske delen av SATS for 128 millioner kroner og hadde et driftsresultat på minus 24 millioner kroner.

– Ledelsen har signalisert at utviklingen er i ferd med å snu, men det er vanskelig å si når virksomheten i Danmark vil begynne å tjene penger, sier Mossige.

STORAKSJONÆR: Bjørn Maaseide eier aksjer for rundt 360 millioner kroner i SATS. Foto: Michael Groth

Sterk kursutvikling

SATS ble notert på Oslo Børs i slutten av oktober i fjor. Før børsnoteringen prøvde storeier Bjørn Maaseide & Co. å selge aksjer for opptil 28 kroner til investorene, men noteringskursen ble satt til 23,50 kroner.

Etter en litt trøblete start har SATS-aksjen fått vind i seilene og stadig flere meglerhus har tatt opp dekningen på selskapet. Ifølge Bloomberg har fem analytikere en kjøpsanbefaling, mens bare en har anbefalingen på «hold».

Onsdag ettermiddag ble aksjen omsatt for 27,92 kroner, etter en oppgang på 3,41 prosent. Siden noteringen er nå avkastningen på nesten 19 prosent.

Det gir Stein Erik Hagen grunn til å smile. I forbindelse med børsnoteringen fikk han tildelt snaut 17 millioner aksjer, som etter dagens kurs er priset til 474 millioner kroner. Elixia-gründer Bjørn Maaseide har også hatt en hyggelig reise på børs og eier nå aksjer i SATS for rundt 360 millioner kroner.

sats
sparebank 1 markets
øyvind mossige
bjørn maaseide
stein erik hagen
Nyheter
Sport
Børs